Aktywne Wpisy

gaga-jaga +461

jarzynka +746
#finanse #polska 9 maja 2025 roku Sejm przyjął ustawę zakładającą podniesienie kwoty zasiłku pogrzebowego do 7 tys. zł (obecnie 4000).
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Tak. Elementy które sprawiły, że doszedłem do takiego wniosku to:
-Poziom trudności - zdecydowanie, obie gry stawiają przed nami wyzwanie, czuć progres naszej postaci. Gry nie prowadzą nas za rączke rzucając ogromną strzałkę z napisem "IDŹ TUTAJ", co sprawi, że sami musimy wydedukować/wyłapać jaki mamy cel.
-Budowa świata - obie produkcje wrzucają nas do niewielkiego, lecz doskonale zaprojektowanego świata, niby mamy możliwość podążenia gdzie tylko chcemy, lecz rozstawione odpowiednio moby, dają nam do zrozumienia czy sobie poradzimy dalej czy nie.
- System walki - Dynamiczna walka, dobrze odczuwalny każdy blok, unik oraz każdy cios. Warto dodać, że w Goticzku nasz moveset zmienia się w zależności od umiejętności naszej postaci, w DS natomiast każdy rodzaj broni ma swój moveset
Jeśli zagrywałeś się w Gothicki i masz już ograne wszystko po 100 razy lącznie z modami oraz chcesz zagrać w coś, co na nowo sprawi, że wsiąkniesz w imaginowany świat i poczujesz się jak nieporadne dziecko to gorąco polecam Dark Souls
#gothic #gothic2 #gothic2nk #kronikimyrtany #darksouls #soulslike #nostalgia #pcmasterrace #gry #konsole #polecam #rozkminy
źródło: temp_file2811403055213514119
PobierzI nie ma tej głupiej mechaniki utraty człowieczeństwa czy co tam jest
Elden poki co przeraza mnie ogromem swiata.
Dodatkowo ma spore wymagania
@piegu92: Ds2 to gnój i naprawdę nie warto. Od razu przejdź do DS3 by zachować dobre wspomnienia o tej serii.
@piegu92: a która nie rzuca i nie daje satysfakcji z wygranej? Dobry projekt gry charakteryzuje się tym, że potrafi zatrzymać przy sobie dużo graczy (czyli dużo wchodzi we flow według wykresu) a główną cechą soulsów jest, że najpierw wylewa kubeł anxiety na łeb, a potem fani serii epatują elitaryzmem, bo udało im się przejść przez
źródło: The-8-Characteristics-Of-Flow
PobierzTa, w której jednym przyciskiem kręcisz młynkiem, a drugim robisz uniki w nieskończoność, bo nie masz staminy. Przeszedłem wiedźmina, podobał mi się, ale to bardziej interaktywny serial niż gra stawiająca graczowi wyzwanie.
Walka fajna, ale w DS1 u mnie sprowadzała się do oznaczenia celu, bo bez tego uderzenia czasami nie wchodziły, turlania się, czy właśnie farmienia, żeby brnąć dalej.
Dlatego pewnie dla osób jak ja
Zaczynam