Aktywne Wpisy

annlupin +34
siedze se jusz herbatke wypije potem może w gre pogram ale nie wiem a co uwas
źródło: annlupin0001234
Pobierz
Janek_dzbanek +862
#skoki #sport #mediolan2026 #polska
Historyczna lista obecności! SREBRNY MEDAL DLA KACPRA TOMASIAKA NA IGRZYSKACH OLIMPIJSKICH MEDIOLAN 2026 NA SKOCZNI NORMALNEJ!
Historyczna lista obecności! SREBRNY MEDAL DLA KACPRA TOMASIAKA NA IGRZYSKACH OLIMPIJSKICH MEDIOLAN 2026 NA SKOCZNI NORMALNEJ!

Interesuje mnie:
- gdzie można jechać na spontana i na pewno będzie nocleg / wypożyczenie roweru / inne atrakcje?
- gdzie oprócz roweru można coś pozwiedzać?
- gdzie jest w miarę tanio?
- gdzie jest Polonia i w razie czego pomoc (transfer, itd.)?
- gdzie są hotele przyjazne rowerzystom?
- itd.
Nie udało się wcześniej pojechać z wielu powodów. Gdybym wcześniej ogarnął temat, to bym pojechał w styczniu / lutym, kiedy w Calpe było ciepełko, a u nas mróz, na przykład w terminie, kiedy przebywał tam Ksiądz na Rowerze. Może bym go spotkał. A wtedy, co miałem jechać, wpadło spotkanie i jest napięcie w projektach. Dalej jest, ale potem może być większe. Nie szukam już grupowych wyjazdów, bo dopiero uczę się jeździć na szosie i za wolno zjeżdżam, a poza tym nie podoba mi się naśladowanie stylu życia pokazywanego na Instagramie przez zawodowców. Bo może nie piję kawy, tylko herbatę, bo zatrzymanie się na "ciastko" i popicie colą to nie jest coś, co pozytywnie wpłynie na efekty treningu, tylko instagramowa moda, pewien rytuał, bo nie mam markowych ciuszków, drogiego kasku i okularów za 1000 zł (jak nie ma wyników, to dba się o stylówę i szpanuje markowym rowerem, ciuszkami, gadżetami), bo ludzie są specyficzni, zwłaszcza w środowisku szosowców i nie nawiążemy bliskich relacji, wręcz przeciwnie, przegrywów i nonkonformistów unikają i nie chcą z nimi jeździć. Zauważyłem, że wiele ekip, co się zżyły podczas wspólnych jazd, samodzielnie organizowało takie obozy. Ale trzeba być duszą towarzystwa i grać grę pozorów.
Jeśli wyjazd byłby na 7 dni, to np. 4 dni rower, a 3 dni zwiedzanie / inne aktywności.
Podobno w Calpe jest mały ruch aut, a w innych rejonach już większy.
Czy są już komary?
Edit: ewentualnie Teneryfa, ale dłużej się leci. A tam już wiem, gdzie jeździć i do kogo uderzać.
#hiszpania #calpe #malaga #girona #alicante
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jak polecasz jakieś konkretne trasy / miejsca, to też daj znać.
Edit: w polskich wypożyczalniach, bo w zagranicznych są rowery dostępne
On pośredniczy w wynajmie z lokalnej wypożyczalni, nie bierze nic dodatkowo od Ciebie ma z nimi umowę.