Wpis z mikrobloga

Miał ktoś może ucisk w okolicy serca po welbox (bupropion) i medikinet (metylofenidat)?
Problem pojawił się jak psychiatra zwiększył dawkę z 150 na 300mg welbox. Przez miesiąc na 150mg nie miałem żadnych skutków ubocznych i lek faktycznie zadziałał. Medikinet biorę też od miesiąca, testuje różne dawki 20-60mg max i ostatnio nie przesadziłem z medikinetem aby to było od tego. Przez ostatni miesiąc jedynie zauważyłem obecność serca na co wcześniej nigdy nie zwracałem uwagi więc coś tam musiało delikatnie pracować
To co czuje to nie jest ani ból, ani kłucie a jedynie wieczorami (czyli 5-8h od zażycia welbox i medikinet IR) czuję stały ucisk w sercu który się pojawia co jakiś czas i trwa np 10min. Puls i tętno w normie, serce mi nie wali mocniej niż zwykle.
Jedyna zmienna jeszcze to od 2 dni brałem Lerivon 10mg
#psychiatra #medikinet #welbox #metylofenidat #bupropion #depresja #terapia #psycholog #psychiatria
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gufhx: nawet nie chce mi się sprawdzać co to jest ten cały budapren, czy co tam wąchasz, ale jak ja dostawałem neuroleptyki i mi serducho waliło(a zdażyło się tak kilka razy, zanim dostałem odpowiedni)to od razu waliłem do swojej psychiatry i kazała mi te leki przynieść nazat i to w trybie natychmiastowym. Panie kochany. To nie są żarty. Odstawiaj lek i wal z powrotem po inny lek, bo ten Ci
  • Odpowiedz
@Gufhx: Odczucia ucisku w sercu po medi są normalne. Dopóki nie czujesz drętwienia, pieczenia, jest ok. Sama najwyższy puls miałam 158 przy "kombinacjach". Doustne przyjęcie, co ciekawe, też zauważalnie go podwyższa = serce musi wykonać większą pracę, ale to naturalny skutek tej substancji. Jeśli pozytywy przeważają nad negatywami - złota zasada- brać dalej.
Natomiast Twój drugi lek też ma działanie pobudzające, jak stim, i nie jestem przekonana że lekarz wie,
  • Odpowiedz
@Gufhx: bupropion działa na noradrenaline a to j---e po obwodzie i skutki uboczne typu nadciśnienie i tachykardia mogą się pojawić
  • Odpowiedz
@Gufhx: ogolnie tez bralem 150mg bupro i mi psychoswirka kazala jesc 300mg. najgorszy okres ostatnich lat. na reddicie sporo czytalem, rownie sporo osob sie czuje beznadziejnie po 300mg bupro
  • Odpowiedz