Wpis z mikrobloga

Ustalmy jedną rzecz - tyle to nie. Patrzę na niektóre poszukiwania aut - chcę kombi, chcę mocny silnik, chcę automatyczną skrzynię biegów, chcę automatyczna klimatyzację, itd. A ile sosu masz - pytam? 15k. Albo chcę markę premium. A ile masz? 20k.

Nie wiem czy się smiać czy płakać.

Chłopie (i dziewczyno) jeden z drugim, za taki hajs to ty się ciesz jak będziesz miał jakiekolwiek auto, które nie jest przerdzewiałe na wylot, albo silnik nie jest zalany moto-doktorem. No ale szukacie wiatru w polu. I znajdujecie ,,perełki", auto co Niemiec do kościoła nim tylko jeździł z przebiegiem 190k km. A jak się dokładniej sprawdzi, to okazuje się, że jednak 2x większy przebieg. A oprócz tych wydanych 15 koła, to trzeba kolejnego piętnastaka wrzucić w ciągu półtora roku, żeby to to w ogóle jeździło do przodu.

Ale żeby nie było zdarzają się perełki. Pomogłem w ostatnim roku sprzedać 3 auta. Zapodałem niższe ceny, bo sprzedającym zależało na rychłym upłynieniu:

1) Skoda Fabia I Kombi 2006' 1.4 TDI 70KM, stan poprawny, ale za jakiś czas będą czekały poprawki blacharskie podwozia / renowacja - inaczej może nie przejść przeglądu za 2-3 lata, 250k km przebiegu - sprzedana w 18 dni za 6000 zł (upuszczone z 7500 zł)

2) VW Polo V 2014' 1.2 TDI 75 KM, stan igła, 240k km przebiegu - sprzedana w 12 dni za 25 500 zł (upuszczone z 27 500 zł)

3) Seat Mii 2015' 1.0 MPI 75 KM + lpg, stan bardzo dobry, 220k km przebiegu, - sprzedana w 11 dni za 28 000 zł (upuszczone z 30 000 zł).

#motoryzacja #samochody #sprzedamauto #kupujzwykopem #kupautozmikro
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG:

Seat Mii 2015' 1.0 MPI 75 KM + lpg, stan bardzo dobry, 220k km przebiegu, - sprzedana w 11 dni za 28 000 zł (upuszczone z 30 000 zł).

Serio ktoś to kupił za tyle?

Btw fajnie że wróciłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@psikus_k_jego_mac: Niestety nie powiększył się. Kierowca którego zatrudniłem na tira przysnął i zrobił szkodę całkowitego jedynego świeżego tira, którego posiadałem. Na szczęście stuprocentowe ubezpieczenie pokryło niemal wszystkie straty, ale i tak musiałem zacisnąć pasa i zrezygnować z zakupu nowej osobówki, tak by uwolnić fundusze na restrukturyzację biznesu.
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: Rok temu kupiłem naprawdę zadbaną Lagunę 3 kombi 1.5 dCi z 2013 r. za 21 000 zł. Na wyposażeniu ma takie rzeczy, o których w Fabii 1.0 60 nawet nie śnili, czyli: podgrzewane siedzenia, nawigację, automatyczną klimę 2-strefową etc. O oczywistosciach typu tempomat, skrzynia 6b czy wszystkie szyby w prądzie i funkcją auto nie wspominam. A wszystko działa elegancko. Owszem, 2 dni temu zostawiłem u mechanika 2500 zł za
  • Odpowiedz