Wpis z mikrobloga

But starego. Chciałem ostatnio jechać z nim do sklepu mu kupić nowe to ten jak przed ogniem że nie, bo ma wygodne... Dziura na dwa palce, na pięcie w podeszwie starte na centymetr, a z tyłu dziura i rozdarte tak że chodzi w tym jak w klapku..

Pomyślicie że pewnie jakiś wieśniak kołchoźnik. Guzik. Emerytowany prawnik z dużego miasta z pokaźną emeryturą. Ostatnio powiedział, że może kupi nowe, bo są kupony na buty w Biedronce za 70 złotych.

Ja pierdziele przecież mi się na łeb MOPS zwali, że się nad ojcem znęcam. A ten nic.
#zalesie
ruda_stuleja - But starego. Chciałem ostatnio jechać z nim do sklepu mu kupić nowe to...

źródło: temp_file5581829353869474466

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruda_stuleja: to ładne buty są.
A tak szczerze to może być troche taka psychoza, moja babcia np nie chciała kupować ciuchów na starość bo coś jej się ubzduralo że w tym wieku to się tylko do trumny kupuje i twierdziła że jak kupi jakiś ciuch to zaraz umrze i ja w nim pochowają.
Co najdziwniejsze, dała się namówić żeby kupić nowe ciuchy na jej 90 urodziny bo impreza na ponad
  • Odpowiedz
@hieronimgieroslawski: no na to wyszło, w rodzinie tą historie przy każdej imprezie się przypomina i każdy jakoś tak tylko z niedowierzaniem głową kiwa że tak było ale nikt nie rozumie jak to się stalo, niby historia zabawna, zbieg okoliczności, jednak każdy tak się zaduma wtedy
  • Odpowiedz
@krytyk1205: a jakbyś to tłumaczył? Że co? Że babcia przez jakieś 15 lat miała słuszne przeczucie? U całego mojego rodzeństwa i kuzynostwa, a to rozstrzał z 15 lat, na zdjęciach z wesel babcia ma na sobie tą samą garsonke, pół roku po ostatnim miała urodziny na które kupiła nowa wyjsciową garderobę a trzy miesiące później zmarła.
  • Odpowiedz
a jakbyś to tłumaczył? Że co? Że babcia przez jakieś 15 lat miała słuszne przeczucie?

@Sweet_Pear_in_Teriyaki: że wykończyliście babkę, mogła żyć 115 lat i przez 15 lat pobierać dodatkowy zasiłek z ZUS - u ale nie. Nowego ubranka dla babci się zachciało. Ile w spadku mordko? xD
  • Odpowiedz
@krytyk1205: Mordko, babcia realnie nie posiadała nic poza dozgonną gwarancja możliwości zamieszkania w domu rodzinnym wynikającej z aktu prawnego przepisania nieruchomości na moich rodziców, gdzieś na początku lat '90 XX wieku, a zmarła dwa lata temu. Nie było nikogo kto mógłby skorzystać na jej śmierci.
  • Odpowiedz