Wpis z mikrobloga

@XanatosDaTelosIV: nie wiem w sumie co się stanie z akcjami ubisoftu, ale smieszna sytuacja na rynku moze być to ze ubisoft spada i bankrutuje i jego akcje zaraz nie będą nic warte, ale za to jak te firmę przejmie Tencent to jego akcje przez to pewnie wystrzela trochę w górę
  • Odpowiedz
@XanatosDaTelosIV: prawie zawsze po premierze gry spada kurs akcji, gierka zbiera niezłe oceny na steam 81%, choć z drugiej strony peak graczy oszałmiający nie jest, ale być może na konsolach to wygląda lepiej. Jeśli Tencent będzie chciał ich wykupić to będą musieli zaoferowac dobrą cenę za akcje tak żeby ludzie byli skłonni im sprzedać. Jak wykupi większośc akcji (w Polsce to jest chyba 90% nie wiem jak we Francji) to
  • Odpowiedz
@XanatosDaTelosIV: @spinor @Hmrogrz Muszą tego sprzedać 8,5 miliona kopi po 75-80 dolców żeby wyjść na 0.

Ktoś od nich w zeszłym roku sugerował że na 0 wychodzi się przy 10 milionach kopi.

Marc-Alexis Côté, the Executive Producer for Ubisoft’s Assassin’s Creed franchise revealed that AAA games need to sell around 10 million copies in order to break even.
  • Odpowiedz
@spinor: Prawie zawsze to jest jakaś podbitka przed premierą, albo jak jest jakiś niespodziewany sukces to leci do góry, tutaj nawet żadnej podbitki nie było a i tak spada, wręcz przeciwnie cały czas była wyprzedaż.
  • Odpowiedz
@lumpex200: coś tam wzrosło od lutego do marca, ale taka nagonka była, takie ryzyko bankructwa, że mało kto spekulował. Ale nie oszukujmy się jesli uda im się wyjśc z kłopotów to kapitka na poziomie 1,6 mld euro to niedużo jak na IP jakie posiadają.
  • Odpowiedz
@spinor: No właśnie po takiej wyprzedaży zdzwiony jestem że tam jakiegoś większego odreagowania w górę nie było przed premierą. Chwała się że zagrało już w ich gre 2 miliony osób, ale żadnych informacji ile zostało sprzedanych kopii(a w tej sytuacji giełdowej powinii zaraz się tym chwalić jak jest czym). Nie wiem czy dobrym pomysłem było dawanie tej gry do abonamentu na premierę.
  • Odpowiedz
No właśnie po takiej wyprzedaży zdzwiony jestem że tam jakiegoś większego odreagowania w górę nie było przed premierą.

@lumpex200: bo była fatalna prasa i kontrowersje w związku z tym tytułem. Antyhype.
  • Odpowiedz