Wpis z mikrobloga

#polityka
Może mi ktoś wytłumaczyć koronny argument

łebłebłe głosujcie dalej na popis to nadal będzie jak jest

Pomijając ery pisowskiego złodziejstwa i lenistwa to co jest nie tak? Rekordowy wzrost gospodarczy, stabilny rynek pracy? Wzorowa sieć drog? I dlaczego niby konfa w sojuszu z pisem miałaby to zmienić?

Jedynie przyspieszyłbym transformację energetyczną, no ale tutaj konfa to opcja świętego węgla i ruskiego gazu

Jak to ktoś dzisiaj już ujął, skoro mam dom grill i dwa samochody to co może mi dać Sławek?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leniek: Szczerze mówiąc zarówno rządy PiS jak i PO d--y nie urywają, ale to nie powód aby sobie w ramach terapii zafundować nowotwór. Konfunia to dalsze zwijanie państwa dla korzyści najbogatszych i jeszcze więcej prawa stanowionego na podstawie religii.
  • Odpowiedz
@Madoxxx:

Szczerze mówiąc zarówno rządy PiS jak i PO d--y nie urywają,

Zastanawiam się czego ludzie by chcieki więcej od rządów PO/KO bo ciągle słyszę argument, że jedni i drudzy tacy
  • Odpowiedz
to co może mi dać Sławek?

@Leniek: bardzo wiele: może zlikwidować system ubezpieczeń społecznych żeby żyło się lepiej albo wyprowadzić kraj z UE żeby Polska więcej znaczyła. Może pozbyć się, wg różnych szacunków, miliona albo i półtora miliona gejów. Może blokować wszystkie ustawy, które mu się nie podobają. Może zatrzymać rozliczanie pisowców, które idzie całkiem nieźle bo co dwa dni jakiś nowy dostaje zarzuty.
Pan dochtór ma dla ciebie wiele
  • Odpowiedz
@Leniek: merytoryka zasuwa na hujanodze i nie ma czasu na wyjaśnienia. Jak powiedział pewien wielki lemur: prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
  • Odpowiedz
@Leniek no tak bo istnieje tylko konfa
Rządy pis-po od początku lat 00 na zmianę są złe, bo są rządami populistow, u nich nie ma idei, planowania tego jak polska ma wyglądać za 10-20-30-50 lat, interesuje ich tylko tu i teraz, ewentualnie jak się kampania zbliża żeby wstege przeciąć tu i tam.
My musimy społeczeństwo nauczyć głosować na ludzi ideowych, takich którzy nie są w rządzie dla samego rządzenia czy spełnienia swoich ambicji,
  • Odpowiedz