Wpis z mikrobloga

Twórczość S.Kinga?

-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą tak jak ja
-se mieszka w dupogrzmotach małych W STANIE MAINE, gdzie wszyscy są p--------i wieśniakami, oprócz głównego bohatera i jego rodzinki/pszyjaciół
-każdy p------y wieśniak jest ważny, więc musimy czytać przez 50 stron o traumie dżona korniszona z dzieciństwa, kiedy był świadkiem jak jego pradziadek utonął w gnojówce po pijaku
-uuuuu uuuuu zaraz się stanie coś strasznego, a nie, jeszcze 30 stron opisu jak dwa stare pierdziele kupujo wóde i płaczo że za eisenhowera było lepij
-UGA BUGA S--------U inba się zaczyna, wieśniaki zdychajo szybciej niż twój stary cię robił
-a i jeszcze 60 stron opisu jak dżon korniszon zdycha i widzi swojego pradziadka trenującego nurkowanie w gnojówce
-główny bohater stara się w------ć z dupogrzmotów ze swoją rodzinką tudzież losową lochą i losowym guwniakiem
-spotyka WIELKIE ZUO, które siało r--------l wśród wieśniaków i je załatwia (rzadko) albo przed nim s-------a (często)
-co to właściwie jest i skąd się wzięło? NIGDY SIĘ K---A NIE DOWIESZ, bo pan autor na tym etapie pisania spada pod biurko n----------y jak ruski szpadel
-ale w końcu trzeźwieje i pisze obligatoryjny hepi end, gdzie główny bohater i jego przydupasy weseli i uśmiechnięci odjeżdżają w kierunku zachodzącego słonia
-KONIEC

#stephenking #ksiazki #pasta
Pierre_Nietzsche - Twórczość S.Kinga?

-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą...

źródło: 5b08a4304fd676cfd03be489aefb7c37d481311f916408a96d96259f197ae0c0

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pierre_Nietzsche A ja co jakiś czas mam ochotę na Kinga. Tak jak teraz po ukończeniu 5 tomów opowieści z Meekhanskiego pogranicza, gdzie Wegner snuł misternie kilka wątków jak warkocz. Poza tym King sam przyznał, że jest bardziej rzemieślnikiem niż pisarzem, a i tak moim zdaniem popełnił kilka świetnych historii no. Wielki Marsz. No i co by o nim nie pisać to i tak jest pińcet razy lepszy od Mroza imo.
  • Odpowiedz
Skąd wiesz, że czytałeś w kiepskim tłumaczeniu, skoro twój angielski jest słaby i nie czytałeś oryginału

@Surgeon: Może ja odpowiem na przykładzie innej serii: Świata Dysku. Choć znam angielski dobrze, to nie czytałem oryginałów, ale od razu rzuciło mi się w oczy ( i nie tylko mnie- każdemu fanowi serii) jak zmieniono tłumacza na polski, bo wystarczyło porównać z innymi przetłumaczonymi książkami. Inny styl, oddanie żartów i tłumaczenie nazw i
  • Odpowiedz
@Surgeon:
Dla mnie dobre tłumaczenie to takie, gdzie oczy czytelnika płyną po tekście, słowa tworzą piękne zdania, a zdania historie....
Jeśli tekst mi się rwie, czytanie idzie jak po grudzie, to oceniam tłumacza/przekład nisko, mimo iż językiem angielskim operuje lepiej niż ja :)
  • Odpowiedz