Aktywne Wpisy

b_oski +35

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#gielda
Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki
#gielda
Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki
Ochrona w Lidlu zawinęła dziewczynę na zaplecze i wezwała policję, bo dziewczyna na kasie samoobsługowej pomyliła croissanta maślanego z jakimś innym droższym o 1,12 zł. Jak przyjechała policja, to powiedziała, że nie ma żadnej kradzieży, tylko pomyłka i dziewczyna może iść.
@NordAzazel: to nie kradzież, a pomyłka. Musieliby udowodnić celowość działania. Klient nie jest przeszkolony z obsługi kas, nie musi się na nich znać.
@wpistestowy007, @Foxing: Zawijać nie ma prawa. Jej błąd, że się na to zgodziła. Z drugiej strony stojąc przy kasach z ochroną, inni klienci patrzyliby na nią jak na zwykłą złodziejkę, a nie każdemu musi to pasować, więc może sama się na to
@SarahC: a jak mają stare cenówki i przy kasie nieświadomy klient płaci tego złocisza więcej to już nie ma efektu skali?
@ehhniestety: I to pewnie nie jest przypadek. Jak ktoś zauważy i się wykłuci, to powiedzą, że pomyłka, ale łaskawie mu sprzedadzą po niższej cenie, a większość ludzi kupi po cenie zawyżonej. Tutaj dopiero ten efekt skali działa i to wykorzystują, bo nikt im nic nie zrobi.
Komentarz usunięty przez moderatora
@pawelczixd: Ale jest system oparty na przyjętej linii orzecznictwa, co od prawa precedensu różni się jedynie tym, że nie jest tak sztywne.
@flookir: Nie dziwię się, trwa ponad 6 min., a dzisiejsi ludzie są przyzwyczajeni do co najwyżej kilkudziesięciosekundowych treści i nie potrafią na dłużej skupić uwagi.
@patykiem_pisane: @pawelczixd: https://pl.wikipedia.org/wiki/Separator_dziesi%C4%99tny
@pawelczixd: xD prokurator dziura w dupie już się bierze za to
Z tymi przykładami podobnych spraw, to podaj ich z 10, tak z odkręci trzech lat. W końcu nie powinno być problemu, skoro było ich multum. Znając życie będzie jak z obroną konieczna, gdzie wielkie oburzenie mediów, a ostatecznie wyszło, że typ zaciukał drugiego siekierą atakując plecy i próbował sobie wytrzeć ryj obroną
@Foxing: a co jakby nie zarabiał minimalnej, już mógłby oskarżać i brać na zaplecze? xd