Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może
@BasTajpan: No dokładnie tak jest, i każdy tak robi. Ale to gadanie o tym, że obecni sojusznicy kiedyś mogą nimi nie być, już jest głupie xD.
UE byla najwiekszym odbiorca amerykanskiej broni, a teraz juesej moze popatrzec z daleka na 800 mld euro na zbrojenia.
Trump chyba naprawdę jest tym Ruskim agentem...
Różnice pomiędzy polskim Polonezem produkowanym na rynek krajowy a wersją eksportową wynikały głównie z dostosowania samochodu do wymagań zagranicznych odbiorców, a także z ograniczeń produkcyjnych i ekonomicznych w Polsce w czasach PRL. Oto kluczowe różnice:
1. Jakość wykonania i wykończenia:
- Wersje eksportowe były lepiej wykończone, z większą dbałością o szczegóły, np. dokładniejsze spasowanie elementów nadwozia czy lepsze materiały we wnętrzu
@bartekppp: bo absolutnie każdy kto tylko liznął tematu o tym wie?
@kamil-tumuletz: czego? czołgów? samolotów? bo rozmawiamy o broni a nie jakiś gównie dla ludzi
Ludzie często mylą produkty z demonstratorami technologii, albo z jakimiś targowymi egzemplarzami, które są wypchane rozwiązaniami z półki. Targowa wersja Abramsa to prawie 100 ton ważyła i była okładana pancerzem reaktywnym. Ani jednego egzemplarze nie ma na stanie nawet amerykańskiej armii.
Brakuje jeszcze żeby potwierdził możliwość uziemienia całej floty jednym przyciskiem co pewnie się wydarzy jak go ktoś o to zapyta. Nie zapominajmy, to jest 78 letni dziadek.
Zamiast
@kamil-tumuletz: Chcę!
### 1. Fiat 125p (Polski Fiat)
- Wersje eksportowe:
- Na rynki zachodnie (np. Wielka Brytania, Francja) eksportowano wersje z lepszym wykończeniem wnętrza, np. tapicerką z weluru zamiast standardowej sztucznej skóry.
- Montowano mocniejsze silniki (np. 1.5 l w wersji 1500 zamiast 1.3 l) oraz lepsze reflektory zgodne z normami
Za to pewnie radar ma nieco upośledzone funkcje przeciwdziałania zakłócaniu, odbiorniki GPS mogą być gorsze, transpondery mogą być inne (albo mieć biedniejszy