Wpis z mikrobloga

@snieg47: ogólnie to jest autentyk, że jak dziewczyny chcą żeby facet o męskich cechach się z nimi rozmnożył to właśnie jest tekst który mogą używać. Ogólnie dziewczyny potrafią wchodzić na takie tematy związane z rodziną i dziećmi, a przy okazji tego mogą też zrobić wywiad czy on na pewno sądzi to co trzeba na ten temat.
  • Odpowiedz
@snieg47: nazywa się to "jak zmusić..." ale w poradzie zmuszania nie ma. Co jest złego w porozmawianiu bez naciskania i krytyki o swojej potrzebie założenia rodziny? Rozumiem, że problem zaczyna się w momencie gdy facet nie chce a babka odpina wrotki i robi jazdy o to. Ale to co jest napisane jakoś nie wydaje mi się złe w żaden sposób
  • Odpowiedz
@snieg47: @incelowski jasne nie każdy musi mieć dzieci, jak jedna strona nie chce, druga chce i jest to ostateczne zdanie obu stron to zostaje się rozejść. Ale tu w artykule niby jest to zaprezentowane jako manipulacja a mi wygląda na delikatne rozeznanie terenu dla osób, które o tym jeszcze nie rozmawiały, a chciałyby żeby ten wątek się pojawił
  • Odpowiedz
@incelowski: mi raz koleżanka powiedziała, że mój chłopak wygląda jakby miał być dobrym ojcem i mu to powiedziałam w żartach. On się ucieszył i zapytał czy też myślę, że by był. Takim oto sposobem ustaliliśmy, że chcemy w przyszłości dzieci i nikt nie ucierpiał ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@ElenaRain: tytuł jest jednoznaczny. Takie rozmowy mają "zmusić" do zmiany stanowiska. W tym artykule nie ma nic o dojrzałym podejściu od problemu, czyli w sumie jak napisałaś: jedno chce, drugie nie - pora się rozejść. Ale wtedy nie byłoby to po myśli różowych, które często nie są nauczone dojrzałego rozwiązywania konfliktów tylko używania przemocy psychicznej do osiągnięcia swojego celu.

Jaki związek z tematem ma Twoja historia? Niebieski kategorycznie nie chciał
  • Odpowiedz
@ElenaRain: to ja podam inny przykład. Znajomy z jego żoną ustalili, że będą mieli jedno dziecko. Dość późno zresztą mieli pierwsze dziecko. Po latach jednak jego żona zaczęła na niego naciskać na drugie. On jej tłumaczy, że nie tak się umawiali, a ponadto skoro przy jednym dziecku jest tyle pracy, to przy dwóch będzie jeszcze więcej, a oni mają już swoje lata i nie tyle sił co młodzież. I jego
  • Odpowiedz
@ElenaRain mi raz koleżanka powiedziała, że mój chłopak wygląda jakby miał być dobrym ojcem i mu to powiedziałam w żartach. On się ucieszył i zapytał czy też myślę, że by był. Takim oto sposobem ustaliliśmy, że chcemy w przyszłości dzieci i nikt nie ucierpiał ( ͡ ͜ʖ ͡)0

Ex śp. mojego znajomego też mu mówiła, że bedzie dobrym ojcem i kiedyś sie on z tego cieszył,
  • Odpowiedz
@WiecznySingielprzed30: współczuję straty kolegi. Szkoda, że nie otrzymał na czas wsparcia choćby w postaci hospitalizacji żeby mógł dojść do siebie po tej traumie. Przykro że kolejnego faceta spotkało coś takiego, nikt nie zasługuje na zdradzę. Mnie kiedyś facet zdradził, spotykaliśmy się wtedy ok rok, a ja długo czułam się fatalnie, mogę sobie tylko wyobrazić jak się czuje ktoś z dosłownie wbitym w plecy nożem przez ukochaną po wielu wspólnych latach
  • Odpowiedz