Wpis z mikrobloga

@JanDzbanPL

Dojrzewanie – czy serial Netfliksa to prawdziwa historia?

Nie – sprawa, którą na ekranie przedstawili współtwórcy serialu "Dojrzewanie", nie jest fabularyzacją żadnej konkretnej sprawy kryminalnej. To powiedziawszy, pracując nad scenariuszem serialu, Thorne i Graham czerpali z prawdziwych doniesień medialnych na temat przestępczości w Wielkiej Brytanii.

https://www.serialowa.pl/554227/dojrzewanie-prawdziwa-historia-wyjasnienie-serial/
  • Odpowiedz
dodajmy że biały zabił czarna dziewczynkę.

@markus666: klasyczny wykopek z oblężonej twierdzy, oczy tak zalepione gównem ze swojej propagandy przegrywu, że sobie wmawia coś czego nie było xD
  • Odpowiedz
@wcfilmowe: co nie było? Jakiej kurrwa propagandy przegrywu? Wciskajcie dalej ludziom kłamstwa do głowy i efekt tego będzie taki że takie konfederacje i AFD powygrywają w każdym kraju. To nie jest tak że memceny się biorą znikąd. Jedna strona próbuje kreować nieistniejącą rzeczywistość, więc pojawia się przeciwwaga często jeszcze mniej rozsądna i jeszcze bardziej kłamliwa. Czym to się skończy? Rządami skrajności. Jeśli lewicowe osoby jeszcze do tej konkluzji nie doszły
  • Odpowiedz
@ipiter0: no głupio by było, gdybym nie obejrzał i darł łacha xD

@wcfilmowe klasyczny wykopek z g*wnem w głowie. Nie ma nic ciekawego do powiedzenia, to ad personam i wyzywanie od przegrywów xDDD. Nie zrozumiałem serialu, wiadomo, Polska nie jest gotowa na takie dzieło sztuki. Już biorę się za analizę klatka po klatce, tego najwyższej klasy kunsztu kinematografii xDDDD. Moje ćwierć mózgu, to jak cały twój

@NowyTonyHawkTylkoZeRapowy:
  • Odpowiedz
  • 10
@muchatse po prostu jest to dobry serial i porusza ważny aspekt, kolor skóry ofiary czy sprawcy NIE MA ŻADNEGO znaczenia, bo takie akcje (nożowników i często mało letnich) dzieją się tam bardzo często i dotyczą każdej grupy etnicznej. I tak myślę, że dla takiego małego móżdżku jak twój ciężko to pojąć.
  • Odpowiedz