Wpis z mikrobloga

@Satan_Was_a_Babyboomer: mam lat 55+ ale też widzę, ze starszym ujma na honorze jest poproszenie o miejsce siedzące i wcale się nie dziwie młodym ze nie wstają sami z siebie jak widza zachowanie starych w życiu codziennym (walka w kolejkach w sklepie przepychanie się w komunikacji bez powiedzenia przepraszam)
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: problem, że Julki i oskarki pierwsze lecą do miejsca nie patrząc na nic, bo musi się rozsiąść i jakaś gierka albo tiktok na telefonie. I wielce obrażone, że ktoś chce usiąść.
  • Odpowiedz
problem, że Julki i oskarki pierwsze lecą do miejsca nie patrząc na nic

@Rasteris: ale o co ci chodzi ? Jeśli mają bilet to mają prawo jechać siedząc tak jak inni a starzy tak samo zapierdzielają jak tylko widza wolne miejsce nie patrząc na nic.
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer:
@MistrzKowalski @szzzzzz @Pan_Slon @Rasteris
prawdy są dwie, prawda o starych kłótliwych ambasadorkach w----------a się w kolejkę, i prawda o reszcie normalnych ludzi.
Stare kłótliwe klempy razimy prądem.
Ale Gdy widzimy osobę która na pierwszy rzut oka zwyczajnie bardziej potrzebuje usiąść niż my, to dla mnie raczej naturalnym jest że sami wychodzimy z inicjatywą ulżenia temu komuś.
Istnieje duże zagrożenie., ze jak taki dziadek sam się
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer już dawno zapowiedziałem: na miejsce w busie lub tramwaju wpuszczę tylko jak poproszą, a obcym kobietom drzwi nie otwieram, po tym jak po prostu przestały dziękować (i polecam to również Wam - Polki są rozszczeniowe i tylko pokazanie im ich miejsca ma szansę to zmienić, one doceniają śniadych książąt srajacych im do gęby, wiec tutaj też można pokazać im, że tak samo na szacunek trzeba sobie zarobić)
  • Odpowiedz
  • 3
@Satan_Was_a_Babyboomer Ja generalnie nie mam problemu, żeby ustąpić miejsca, czy to siedzącego, czy przepuścić kogoś w kolejce, ale irytuje mnie to, że ktoś zamiast powiedzieć "możesz ustąpić mi miejsca?" woli najpierw ponarzekać na młodych czy rzucić krytyczny komentarz. Ktoś może stać bo zwyczajnie tak mu bardziej pasuje albo zaraz wysiada. Zresztą jak wchodzę do tramwaju czy gdzieś to siadam tylko jak jest dużo miejsca, a później już mnie nie interesuje za
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer nie jestem najmłodszy, ale po części rozumiem całkowicie młodych. Starsi na to zapracowali swoim zachowaniem. Młody umysł widzi i zapamiętuje wszystkie sytuacje. Powiem tylko, że kultura jest ciągle, ale do normalnych osób, nie starszych problematycznych, krzykliwych emerytek. Ładnych parę lat temu złamałem nogę i ZAWSZE ktoś mi ustępował miejsca w autobusie. Zarówno młodzież, dorośli czy osoby w moim wieku. Było to bardzo miłe, ale ze względu na nogę nie mogłem
  • Odpowiedz