Aktywne Wpisy
noniezlepl +869

#nieruchomosci #gospodarka #gielda Jak to możliwe, że w Polsce obecnie najlepiej rozwijają się proste zawody, jak budowlaniec czy pracownik dyskontu? Dlaczego płace w tym sektorach stają się coraz wyższe w porównaniu do stanowisk specjalistycznych?
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
Płacę tyle za wynajem, że chciałbym wziąć kredyt hipoteczny. Natomiast brak zdolności przez umowę zlecenie. Mój ziomek prowadzi firmę i mógłby mnie zatrudnić na umowę o pracę, nieokreślony jakiś członek zarządu ;p powiedzmy 10k brutto, przez pół roku co miesiąc by mi przelewał wynagrodzenie na konto a ja bym mu ten hajs oddawał w gotówce. Przejdzie czy nie przejdzie, bank się dopatrzy?
#kredyt #zdolnosckredytowa #kredythipoteczny #hipoteka
To się ciut może nie spiąć :-)
Z tego co kojarzę to są banki udzielające hipotek osobom na zleceniu przy odpowiednim stażu pracy. Do właściwejciwej zdolnowc trzeba mieć jeszcze odpowiednie zarobki.
Ten twój ziomo nie wie że od tej fałszywej wypłaty musiałby jeszcze płacić podatki? XD
@PanZielonyhehe: Takie umowy są akceptowane przez banki. Uzyskanie kredytu hipotecznego na podstawie dochodów z umowy cywilnoprawnej nie stanowi żadnego problemu.
Zdolność kredytową możesz obliczyć samodzielnie korzystając z kalkulatora
@PanZielonyhehe:
Jest to wyłudzenie, art 297 kk.
A zwykłe zlecenie lub dzieło jest honorowane przez wiele banków, więc po co próbowac robić frauda?