Aktywne Wpisy
p0melo +43
Najlepszym dowodem na to jak zyebana jest branża IT są zarobki wszelkiej maści biznes analityków, scrum masterów i product ownerów. Najczęściej to są osoby nietechniczne, ludzie po socjologiach, kulturoznawstwie, psychologii, a ich zarobki równają się zarobkom inżynierów programowania. Dlaczego prawie nigdy nie spotkałem się z tym żeby osoby na tych stanowiskach miały background tech?
Widełki dla Seniora Developera 18-23k
Widełki dla analityka po Socjologii 17-22k.
Senior developer ma rekrutację 1,5h jak egzamin kwalifikacyjny, na
Widełki dla Seniora Developera 18-23k
Widełki dla analityka po Socjologii 17-22k.
Senior developer ma rekrutację 1,5h jak egzamin kwalifikacyjny, na

Niedługo wystawiam mieszkanie na sprzedaż - oczywiście wszelkim pośrednikom mówię stanowcze: NIE.
Pora trochę utrudnić życie biurom nieruchomości, które nie czytając ogłoszeń dzwonią "na pałę" aby tylko pozyskać kolejną ofertę:
"Każdy kontakt Biura Nieruchomości w celu pozyskania oferty będzie traktowany jako niezamówiona informacja handlowa, co narusza art. 172 Prawa telekomunikacyjnego oraz art. 10 Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i i będzie z automatu zgłaszane do UOKiK.
Dodatkowo każda próba kontaktu jest podstawą do zgłoszenia do UODO za wykorzystanie danych osobowych zawartych w ogłoszeniu bez wyraźnie udzielonej zgody, co również zostanie zgłoszone."
Wrócę za jakiś czas z podsumowaniem.
@norbert1988: czemu? Ja jak sprzedawałem to próbowałem sam, ale tyle ile idiotów dzwoniło to jak w końcu po kilku tygodniach odmów, zawiązałem współpracę z jednym biurem. Bez wyłączności, dalej miałem swoje ogłoszenia na olx itp. Mieli dzwonić tylko z klientem. I faktycznie, dzięki nim sprzedałem. Od początku powiedziałem im ile chce dostać do ręki, ile oni wezmą, to mnie
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja wcale nie przeczę, że biura nie są potrzebne, bo są! Są sytuacje kiedy potrzebujesz pomocy, jak choćby sprzedaż na odległość, anonimowość przy sprzedaży itp.
Mi chodzi o patologie kiedy nie życzę sobie usługi, którą ktoś chce mi wcisnąć pod pozorem dbania o moje dobre.
Każdy kontakt Biura Nieruchomości w celu pozyskania oferty będzie traktowany jako niezamówiona informacja handlowa, co narusza art. 398 ust. 1 ustawy z dnia 12 lipca 2024 r. – Prawo komunikacji elektronicznej oraz art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną i będzie automatycznie zgłaszany do UOKiK.
Dodatkowo, każda próba kontaktu stanowi naruszenie art. 6