Wpis z mikrobloga

Mirki posmarowałem łożysko wentylatora w laptopie olejem castrol 5W30 i przestał terkotać. Chodzi jak nowy. Natomiast wiem, że taki olej się nie nadaje. Przynajmniej tak piszą w necie.
Niby musi być sylikonowy lub wazelinowy.

https://www.castorama.pl/olej-silikonowy-60-ml/5901828391279_CAPL.prd
Może być coś takiego?

Jaki olej kupić, aby był dobry do tego zastosowania? Ma ktoś sprawdzony środek, którego użył i przetrwał próbę czasu?

#naprawalaptopow #elektronika #serwispc
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Natomiast wiem, że taki olej się nie nadaje. Przynajmniej tak piszą w necie.

@wonsztibijski: ciekawe dlaczego jest jakieś uzasadnienie, no oprócz tego że śmierdzi?

Olej sylikonowy raz dwa wyparuje, polecać wazelinowy gdzie może być kontakt z plastikiem to trzeba na głowę upaść.

To ze zdjęcia w ogóle nie paruje tylko nie wiem czy do wentylatora nie będzie za gęste.
wypokowy_expert - >Natomiast wiem, że taki olej się nie nadaje. Przynajmniej tak pisz...

źródło: m-419-smar-silikonowy-50ml

Pobierz
  • Odpowiedz
polecać wazelinowy gdzie może być kontakt z plastikiem to trzeba na głowę upaść.

@wypokowy_expert: to dlaczego sprzedaja olej wazelinowy w plastikowych opakowaniach? ( ͡º ͜ʖ͡º)
rodzajow plastikow jest pierdyliard

@wonsztibijski jesli jestes na etapie gdzie oryginalny olej wyplynal to teraz mozesz dac cokolwiek, wentylator jest juz blizej niz dalej swojego konca niezaleznie co do niego wlejesz
  • Odpowiedz