Wpis z mikrobloga

@apaczacz: swoją drogą kary dla takich zwyroli w USA są ciekawe: 12 dożywoci jedno po drugim, plus dodatkowe 3318 lat, bez możliwości wcześniejszego wyjścia

HMM a wyobraźmy sobie że za kilkanaście czy dziesiąt lat wynajdą pigułkę która przedłuża życie np. o kolejne 100 lat. Powinien ją dostać czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
HMM a wyobraźmy sobie że za kilkanaście czy dziesiąt lat wynajdą pigułkę która przedłuża życie np. o kolejne 100 lat. Powinien ją dostać czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@assninja: W Polsce by dostał jeśli byłby to lek ratujący życie, a poniekąd by był. U nas leczą więźniów z dożywociem, bo to dożywocie, a nie kara śmierci i elo jak pod celą dostanie zawału.
  • Odpowiedz
@dr3vil: bardziej mi chodziło o sytuacje jak z jakiegoś black mirror, sztucznie przedłużone życie tylko po to by dłużej odbywał zasłużoną karę ;)
  • Odpowiedz
@assninja: Więźniowi na pewno by to nie robiło różnicy, bo po tylu latach za kratami jest już przyzwyczajony. A w przypadku takich kar to jest izolacja takiego elementu od społeczeństwa, żeby nie zagrażali normalnym ludziom.
  • Odpowiedz
jakbyś wrzucił mema na polski serwis po polsku to byś milal ze 400 plusów...

@klinQQ: siedzieć w internecie a nie znać angielskiego to niepełnosprawność, czy w ogóle nie znać angielskiego tak po prostu.

Poza tym mema można nie zrozumieć z faktu że w pl mało znany jest ten sprawca masakry i tyle. op się przeliczył że inni tutaj też siedzą na 4chanie
  • Odpowiedz
  • 0
@Eremites nie znam angielskiego bo jest mi nie potrzebny. A człowieka nigdy nawet na oczy nie widziałem i nie mam pojęcia kto to. Nie wiem też co to 4chan.
  • Odpowiedz