Aktywne Wpisy
ArtBB +157
Mam takie hobby, że lubię porównywać na google maps widok z góry na osiedla z wielkiej płyty i nowe budownictwo. Szczególnie wyszukiwać takie miejsca gdzie leżą obok siebie. Betonowi oprawcy to najgorsze co spotkało kapitalistyczną Polskę.
#nieruchomosci #warszawa #polska #feels
#nieruchomosci #warszawa #polska #feels

źródło: pato1
Pobierz
Leher +522
Cześć, szybko minęło pół roku od ostatniej aktualizacji. Zapraszam was na ostatni* wpis z tej serii. Tym razem załączam nie tylko zdjęcia z Tuwima Sky na ulicy Tuwima 95, ale też zdjęcia z sąsiedniej inwestycji Tuwima Gardens na ulicy Tuwima 97 na której pół roku temu jeszcze się coś działo, słychać było dźwięki budowy. Od ostatniego wpisu trochę się zmieniło:
- zburzony został budynek obok wjazdu spod którego robiłem zdjęcia,
- brama zamknięta na
- zburzony został budynek obok wjazdu spod którego robiłem zdjęcia,
- brama zamknięta na

źródło: 20250330_155112
Pobierz
#wojna #rosja #ukraina #nato #eu
@SpaceCat:
Marnujemy masę kasy a może i do wojska będą nas powoływać, bo jakieś kacapki mają kaprys najeżdżania innych krajów.
Kolejna sprawa- My olaliśmy zbrojenia przez 20 lat, bo myśleliśmy że wojny w Europie to przeszłość że NATO nas obroni. Nie produkowaliśmy sprzętu i amunicji kiedy było 3-4x taniej to teraz płacimy krocie.
@SpaceCat: Nie ma ważniejszych wydatków. Bez wojska nie ma szkół, szpitali itd. To znaczy są (chociaż niekoniecznie - obcy może nie chcieć wydawać cokolwiek na podbitych) ale wtedy to jest organizowane przez państwo które najeżdża inne ale już po zajęciu terytorium.
@Unifokalizacja: Niby tak, ale jest też druga strona medalu. Jakbyśmy ten sprzęt dawno temu kupili to trzeba by też przez te 20 lat ponosić koszty serwisowania i modernizacji, a po 15 czy 20 latach i tak część
@ApropoDefakto: grubo ponad 80% ich pracuje i placi podatki, zreszta jest w planach ustawa ograniczajaca 800+ tylko do pracujacych Ukrainców, wiec to takie samo rozdawianie, jak i Polakom. Plus 800+ mozna dostac tylko na dziecko albo urodzone u nas po wojnie, albo takie, ktore przyjechalo z rodzicem do PL po wybuchu wojny.