Wpis z mikrobloga

• 1
@Marek_Licyniusz_Krassus myślę że nie dla tego, myślę że im jest nie po drodze z takim państwem jak przedstawia Duńczyk. Oni wolą tak jak jest, i jeszcze bardziej zwinąć państwo bo to jest po prostu łatwe. Tak by trzba było coś robić
  • Odpowiedz
@labedziejowski: po co takie głupoty piszesz, postulat o 75% stawce podatku dochodowego, to postulat Partii Razem sprzed 10 lat i to był próg podatkowy dla najbogatszych. Nie wiem jakie aktualnie mają poglądy na ten temat ale progi podatkowe to bardzo dobre rozwiązanie. W Dani ci, którzy zarabiają najmniej płaca podatek 8% (czyli mniej, niż w Polsce), a ci którzy najwięcej 56,5%, i jakoś ludzie nie narzekają na poziom życia.
  • Odpowiedz
gada k---a najsensowniej

@nad__czlowiek:

to że się umie ładnie wysłowić to jeszcze nie wszystko. Co z tego że ma gadkę, jak jest komuchem który podatkami by zarżnął przedsiębiorców, nawpuszczał imigrantów i w ogóle zrobił z kraju Tęczowy Music Box ;-)

BTW Co takiego sensownego gadał? Rzuć jakieś konkrety, ocenimy...
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: z tą charyzmą Zandberga też bym nie przesadzał. wielu osob przeszkadza nie tylko co mówi, ale jak to robi. ale szacun za pójście do Republiki
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus: Ale to jest kurde głupie bo przecież PiS wprowadzał też socjal w 2015. Po swojemu i może niezbyt to było przemyślane ale czym innym było 500+? Najwyraźniej prawicowa partia może. Jak lewicowa chce wprowadzić kompleksowe rozwiązania socjalne i dotowanie państwowych instytucji to okazuje się że to jednak komunis.
  • Odpowiedz
Kiedyś na niego głosowałem bo myślałem, że będzie przynajmniej orał wszystkich z mównicy. Dostał się do sejmu i cisza - mało o nim słyszałem. Dla mnie niestety uaktywnia się tylko na czas kampanii.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: ludzie nie czytają programów wyborczych, ludzie nie słuchają argumentów czy dyskusji. Poparcie polityczne dzisiaj to coś jak wiara. A najłatwiej ja zbudować na najprostszych instynktach, kłamstwach i manipulacjach. Do starszych z ambony, do młodszych na tik toku, a pomiędzy mamy jeszcze telewizje.
  • Odpowiedz