Wpis z mikrobloga

Planuje rozpoczęcie studiów "po papierek" na WSB Merito Chorzów - chodzi o informatyke I stopnia.

Dawno miałem matematykę z która nie było mi po drodze i zastanawiam się jak to wygląda z tą matematyką i troszkę się tym przemuję.
Opinie są podzielone, chociaż więcej wyczytałem tych niepochlebnych.

Jest się czym przejmować, jeśli chodzi o poziom tej matmy i pochodnych przedmiotów i ich zaliczanie?
Mam dość mało czasu na naukę, żona, dziecko, praca.. Jednak pracodawca dopłaca 50% i pomyślałem ze warto by skorzystać ;p

Będę wdzięczny

#studbaza #wsb #chorzow #studia #informatyka
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WirujacyBigos parę lat temu z żoną na Humanitasie, więc podobnej drukarni dyplomów, zapisaliśmy się na informatykę, bo dostali jakiś grant europejski i była za darmo. Oboje jesteśmy raczej matematycznie nieuzdolnieni i po zdanej maturze na podstawie zero kontaktu z czymkolwiek ponad procenty.

No i tak średnio bym powiedział. Z połowa roku to byli ludzie z polibudy, którzy postanowili zrobić sobie dodatkowy papierek do CV. Prowadzący doktoranci i młodzi doktorzy z polibudy
  • Odpowiedz
@camelinthejungle:

Takie uczelnie niby łatwo rozdają papierki, ale z drugiej strony pamiętaj, że zatrudniani tam prowadzący mają najczęściej gdzieś swoją robotę i studentów. Tam nawet nikt nie podejrzewał, że na sali może być ktoś bez wiedzy na poziomie solidnie zaliczonego rozszerzenia z matmy. I nikt też nie pytał o to, czy należy coś wyjaśnić. Na jednych zajęciach chłop przerobił z pół podręcznika, komentując, że to są oczywiste kwestie i zadanka
  • Odpowiedz