Wpis z mikrobloga

Gdy kupowałem auto, dobrałem sobie opcje tak, by uniknąć jak najbardziej elektryki i elektroniki. Wiadomo, te rzeczy psują się w samochodach jako pierwsze. Żadne tam cyfrowe zegary, czy kamery i czujniki parkowania, itd. No dobrałem zwykły tempomat, żeby noga odpoczywała na trasy i tyle.

Ale elektrotechnika nie zawsze musi być wrogiem kierowcy. Tutaj przykład, gdy może się przysłużyć - właśnie zaopatrzyłem się w skaner OBD 2 ^^

#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #elektronika #elektryka #elektrotechnika #obd2
AdamF_OG - Gdy kupowałem auto, dobrałem sobie opcje tak, by uniknąć jak najbardziej e...

źródło: 8f3d6e10-ecaa-41fb-8ad1-3adb066361fc

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG: nie martw się, może kiedyś jeszcze dorośniesz do tego że elektronika jest fajna, nawet jeśli się psuje to ma więcej zalet niż wad.
  • Odpowiedz
Wiadomo, te rzeczy psują się w samochodach jako pierwsze

@AdamF_OG: a wiadomo o tym, bo każdy janusz-samochodziarz to wie? Czy są jakieś sensowne dane na ten temat też? Bo kurcze, nie wiem, czy takie szczęście mam, ale na ileś samochodów, które w swoim życiu miałem, elektronika nie popsuła się ani razu w żadnym, jeśli się coś psuło, to zawsze to były usterki wynikające ze zużycia mechaniki.
  • Odpowiedz
  • 1
@NuklearnySzpadel: Ale ja nie mam bieda wersji. Ambition Plus. Przyciemniane szyby, pakiet na bezdroża (dolna osłona silnika + zawieszenie podwyższone o centymetr), dodatkowe głośniki z systemem surround, podłokietnik, mechaniczna regulacja na wysokość obydwu przednich siedzeń, klimatyzacja manualna, relingi dachowe, itp.

@trzaichlac69: Dzięki
  • Odpowiedz
  • 0
@Karbon315: Nie. Zapłaciłem za swoje auto 15% więcej, niż jakbym wziął podstawową wersję z podstawowym wyposażeniem. No i nawiązując do tematu - chciałem zwykły tempomat, manualną skrzynię biegów i manualną klimatyzację.
  • Odpowiedz