Wpis z mikrobloga

@hoopcooola: rosja nie była w stanie zdobyć muchosrańska i przepaliła w próbach sprzęt produkowany przez 60 lat.
jak usa miałoby napaść na europę przez atlantyk i ją potem jakoś kontrolować?

Jesteśmy społeczeństwami upadłymi

nie jesteśmy. po prostu mamy inne priorytety. ale gdy ktoś cię napada to priorytety się zmieniają.
  • Odpowiedz
Jesteśmy społeczeństwami upadłymi. Nawet myślę, że ukraińcy bardziej byli chętni walczyć za swoją ojczyznę niż zrobi to teraz polak, czech czy niemiecki turek.

@hoopcooola: Jeżeli jesteśmy upadli to nie wiem jak nazwać Ukraińców w 2014 r. mających na dodatek potencjalną piątą kolumnę w ilości minimum kilku milionów współobywateli mówiących po rosyjsku. I zobacz jak to się zmieniło w kilka lat, że w 2022 r. powiedzieli ''sprawdzam'' rzekomej ''drugiej armii świata'',
  • Odpowiedz
  • 1
@niegwynebleid: no nie wiem używając rakiet międzykontynentalnych? Może nie kontrolować a po prostu zaatakować i zniszczyć gospodarczo tak żeby przestała się liczyć.

@vanillla_guy przez upadły kraj rozumiałem taki, za który nie warto umierać. Ciekawe, że w polsce wtłaczane są w mass mediach woke bzdury i obśmiewany konserwatyzm a z drugiej strony jakoś tak się przyjęło, że mężczyźni jak muszą to będą mięsem armatnim i jak ktoś nie chce walczyć
  • Odpowiedz
@hoopcooola nie wiem czy pamiętasz ale w monencie jak wybuchła wojna na Ukrainie to Polacy wyzerowali stacje benzynowe u siebie na wypadek jak by trzeba było s--------c za pare dni. Europa oczywiście przegrała. Nie widza tylko największe s---------y fani zielonego ładu i konceptu im więcej podatków i karania tym lepiej.
  • Odpowiedz