Wpis z mikrobloga

W najbliższym czasie planuje zakup kilku elektronarzędzi w celach domowego majsterkowania: wiertarko-wkrętarkę, szlifierkę kątową, urządzenie wielofunkcyjne, pilarkę/zagłębiarkę.

Pierwszą potrzebą jest urządzenie wielofunkcyjne. Wybrałem się w tym celu do casto aby przemacać kilka dostępnych systemów (dewalt, makita, performance power, mccalister, erbauer)
DeWalt sprawia wrażenie najsolidniejszego jednak posiada regulację 3-stopniową względem makity, która posiada regulację pokrętłem. Erbauer, pp, Mccalister gdy tylko wziąłem do dłoni od razu poczułem tanie plastiki. Wydawałoby się, że po krótkim czasie wrócę na gwarancję z urwanym pokrętłem/uchwytem. Odgłos pracujących silników w stosunku do Makity i Dewalta sprawiał wrażenie jakby chciały wyskoczyć.

1. Czy moglibyście polecić jeden spójny system dla moich potrzeb?
2. Czy warto dopłacić 200-300 zł do urządzenia w zamian za "lepszą" jakość urządzenia?
3. W związku z tym, że baterię makity, dewalta są bardzo drogie, a narzędzia będą używane częściej lub rzadziej, czy jest możliwość dokupienia aku np. parkside + adapteru?

#eletronarzedzia #narzedzia #budownictwo #budujzwykopem #majsterkowanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy warto dopłacić 200-300 zł do urządzenia w zamian za "lepszą" jakość urządzenia?

Bezdyskusyjnie. Narzędzia kupujesz na 10-15 a może i 20 lat bo tyle przeżyją przy domowym majsterkowaniu.
Różnica 200 PLN to są jednorazowe zakupy w Biedronce.
Jak nie chcesz iść w pro czyli Festool/Milwaukee to Makita jest powiedzmy dobrym stosunkiem jakości do ceny, ewentualnie DeWalt
  • Odpowiedz
1. Czy moglibyście polecić jeden spójny system dla moich potrzeb?

Makita LXT

2. Czy warto dopłacić 200-300 zł do urządzenia w zamian za "lepszą" jakość urządzenia?

A czy dzik sra w lesie?

3.
  • Odpowiedz
Einhell też na dość dobre narzędzia, głównie z serii TE i TP. Baterie można dość często za 1zł dostać przy zakupie elektronarzędzi.
Mają też sporo ogrodowych elektronarzędzi więc jest w czym wybierać.
Ja ogólnie mogę polecić.
  • Odpowiedz
@Swietowid:

czy jest możliwość dokupienia aku np. parkside + adapteru?

Bez sensu. Raz że w nowych narzędziach nie zawsze działa, po drugie na adapterze większość traci wyważenie i wkurza jednak to odsadzenie aku
  • Odpowiedz