Wpis z mikrobloga

Szkoda ze #animedyskusja to martwy tag bo kiedys fajnie sie czytało.
A tak z przemyślen to pamiętam pare lat temu jak tu na wykopie pisano, że solo leveling anime to będzie niewypał bo manhwa jest nudna i jedynie dlaczego była fajna to bardzo ładna kreska. Pamiętam też, że jeżeli anime nie dostanie jakiegoś filmowego poziomu to będzie średniakiem i niewypałem który dostanie 1 sezon. Widziałem pare scen, są niezłe ale poziom nowego bleacha to nie jest.
Tymczasem anime bije jakieś rekordy popularności(na cr). Cóż, kolejny raz wykopki miały racje tylko, że odwrotnie.
Anime nie oglądałem, manhwe czytałem jak wychodziła
Wpis o niczym
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoubleWu: u mnie dostało 7/10, kompletnie nie rozumiem zachwytu, typ dostaje power-spike w kluczowych momentach kompletnie z d--y, ot tak bo akurat potrzebował
  • Odpowiedz
@DoubleWu: bo za bardzo nie ma o czym dyskutować, same durnowate isekaie, op ma swój harem dziewczynek niewolnic, c---i, gorące zródła. Nawet jakby było jakieś lepsze anime to bym wolał pisać o nim na reddit anime niż tu gdzie nie będzie odpowiedzi albo będzie głupia
  • Odpowiedz
  • 0
@Impuls94 @Przegrywultimate Z oglądania 1 anime tygodniowo zszedłem do poziomu 1 anime na dwa miesiące więc nie jestem już tak na bieżąco. Mimo wszystko nawet jak jest teraz posucha to nie gwarantuje popularności czemuś troche lepszemu
@Elec Dla mnie też nic specjalnego ale jak czytałem to wciągało. Mimo iż dla mnie było maks 7.5
  • Odpowiedz
@DoubleWu: Bo anime wygląda bardzo dobrze, w szczególności drugi sezon. Nie ma się do czego przyczepić, audiowizualnie jest to świetna zabawa. Wizualnie na pewno najlepsze anime sezonu, może tylko 14. odcinek Re:Zero z tym konkuruje.
Manhwa/webtoon jest spoko, w miarę krótkie, skończone, nie jest przeciągane, fajne żeby sobie zresetować mózg przy power fantasy, nie wiem gdzie wady. Inna sprawa, że obecnie jest 200 innych podobnych webtoonów, ostatnio próbowałem "Tomb Raider King",
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze: Nie wyklucza, ja tylko wspominam, że na wykopie czytałem o tym jak anime będzie niewypałem w porównaniu do manhwy która była wtedy bardzo popularna. Anime obecnie też jest bardzo popularne skoro pobija jakieś tam rekordy w lajkach na crunchyrollu
  • Odpowiedz
@DoubleWu rekordy popularności na cr wśród normików co płacą za anime a oni nie są reprezentatywną grupą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja tam oglądam jakieś randomowe anime sprzed 10-15-20 lat i ciężko oczekiwać że się pojawi wątek żywo rozmawiających ludzi o np takim Sola które teraz oglądam. no i tag umarł z powodu wlepiania tagu #anime do każdego obrazka z #randomanimeshit i dalsze
  • Odpowiedz
wspominam, że na wykopie czytałem o tym jak anime będzie niewypałem

@DoubleWu: jaki jest sens w ogóle dyskutować na temat czegoś co będzie, gdy pewnie wtedy nie bylo wiadomo nic xD

@tobaccotobacco ehh te diskordy, zabijają wszystko jak kiedyś fejsbuk grupy zabiły fora php by przemo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@DoubleWu: Akurat osoby, które przeczytały manhwe, to w większości mocno narzekają na adaptacje. Zarzucają "ugrzecznienie" kreski i wycinanie masy wątków. Solo Leveling jarają się głównie dopaminowe normiki, które muszę mieć sceny walki co 5 minut, bo jak nie mają, to są źli. Wystarczy poczytać sobie reakcje na EP9 S2 - nie było tam żadnej walki, to już się sporo osób zesrało, że najsłabszy odcinek i wieje nudą.

W moim odczuciu
  • Odpowiedz