WZROSTY CEN TO NIE JEST POWÓD, ABY NIE WPROWADZAĆ DOPŁAT DO KREDYTÓW - tak Paszyk odpowiada na pytanie, że sama zapowiedź dopłat powoduje wzrosty. Na początku próbował kłamać, że według jego danych ceny nie urosły po zapowiedzi, ale poddał się po kontrze redaktora.
@Jankowalski715: 1. "mieszkań zaczyna brakować" - że niby skąd on ma te dane? Mamy na rynku górkę produkcji, a ten zaklina rzeczywistość 2. przerażające jest to, że foward guidance (czyli pompowanie cen samymi deklaracjami) w wykonaniu członków rządu zaczynamy traktować jako coś akceptowalnego - fakt został stwierdzony, ale nie wywołał ani zakłopotania jednej strony, ani oburzenia drugiej. No nic, stało się, Polacy zapłacą kilkadziesiąt tysięcy więcej, i co?
Kasia: Indeks cen mieszkań po zapowiedzi dopłat do kredytów mieszkaniowych ruszył w górę. Jak pan to skomentuje?
Paszyk: Ja nie podzielam, nie podzielam tej opinii, która jest w tym pytaniu. [Ceny mieszkań] nie ruszyły według danych którymi ja dysponuję mamy do czynienia ze stabilizacją cen mieszkań. W chwili obecnej mieszkań zaczyna brakować (...) mieszkań zaczyna brakować.
Mógłbym napisać co ten człowiek pierdzieli, ale dobrze wiemy, że w Polsce od
@Jankowalski715: ja jebię dla mnie to jest niepojęte jak bezczelna zrobiła się władza. Lata temu to jeszcze tuszowali jakieś kłamstwa, coś kręcili itp, a teraz typ idzie do radia i wprost, bezczelnie kłamie mówiąc ze on ma inne dane, nie podając jakie, skąd itp. I jeszcze to granie na emocjach "... pierwszego, często skromnego mieszkania..." Co za paskudny bezczelny typ
@Jankowalski715: typ mówi, że dopłatą do kredytów na mieszkania uderzają w problem oprocentowania kredytów w PL, które są 2x oprocentowana względem średniej Europejskiej, co za śmieć kłamliwy. Uderzacie obok problemu kłamiąc, że w problem uderzacie xD
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
https://x.com/Jan_co_pyta/status/1902985770371080403
#nieruchomosci #polityka
2. przerażające jest to, że foward guidance (czyli pompowanie cen samymi deklaracjami) w wykonaniu członków rządu zaczynamy traktować jako coś akceptowalnego - fakt został stwierdzony, ale nie wywołał ani zakłopotania jednej strony, ani oburzenia drugiej. No nic, stało się, Polacy zapłacą kilkadziesiąt tysięcy więcej, i co?
Mógłbym napisać co ten człowiek pierdzieli, ale dobrze wiemy, że w Polsce od
I jeszcze to granie na emocjach "... pierwszego, często skromnego mieszkania..."
Co za paskudny bezczelny typ
źródło: temp_file9141953377468569985
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: bezczelny-sławek
Pobierz