Wpis z mikrobloga

@Jankowalski715: 1. "mieszkań zaczyna brakować" - że niby skąd on ma te dane? Mamy na rynku górkę produkcji, a ten zaklina rzeczywistość
2. przerażające jest to, że foward guidance (czyli pompowanie cen samymi deklaracjami) w wykonaniu członków rządu zaczynamy traktować jako coś akceptowalnego - fakt został stwierdzony, ale nie wywołał ani zakłopotania jednej strony, ani oburzenia drugiej. No nic, stało się, Polacy zapłacą kilkadziesiąt tysięcy więcej, i co?
  • Odpowiedz
@Jankowalski715:

Kasia: Indeks cen mieszkań po zapowiedzi dopłat do kredytów mieszkaniowych ruszył w górę. Jak pan to skomentuje?

Paszyk: Ja nie podzielam, nie podzielam tej opinii, która jest w tym pytaniu. [Ceny mieszkań] nie ruszyły według danych którymi ja dysponuję mamy do czynienia ze stabilizacją cen mieszkań. W chwili obecnej mieszkań zaczyna brakować (...) mieszkań zaczyna brakować.

Mógłbym napisać co ten człowiek pierdzieli, ale dobrze wiemy, że w Polsce od
  • Odpowiedz
@Jankowalski715: ja jebię dla mnie to jest niepojęte jak bezczelna zrobiła się władza. Lata temu to jeszcze tuszowali jakieś kłamstwa, coś kręcili itp, a teraz typ idzie do radia i wprost, bezczelnie kłamie mówiąc ze on ma inne dane, nie podając jakie, skąd itp.
I jeszcze to granie na emocjach "... pierwszego, często skromnego mieszkania..."
Co za paskudny bezczelny typ
  • Odpowiedz