Wpis z mikrobloga

#kwadraty #krakow
Ma ktoś pomysł jak można dostać się na teren zakładów farmaceutycznych Teva w Krakowie... świcie mi tam straszna dziura w kwadratach... Poza jednostką NIL nawet do poszczególnych jednostek idzie się legalnie dostać w trakcie dni otwartych.. a tu... grrr...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RafB przy produkcji farmaceutyków masz restrykcyjne procedury jesli chodzi o dostępy więc moze być ciężko. Natomiast nie twierdzę, że sie nie da.
  • Odpowiedz
jak można dostać się na teren zakładów farmaceutycznych Teva

@RafB: górny kwadracik od Farmaceutów, dolny od tej przecznicy od Mogilskiej (schodzisz do koryta Prądnika, przechodzisz przez dziury w płocie, o ile nie załatali w ciągu ostatnich dwóch lat, i brniesz przez chaszcze).
Do takich "niezdobywalnych" miejsc warto podjechać i zrobić rozpoznanie na miejscu, często się okazuje, że nie jest tak strasznie, jak wygląda na mapce/zdjęciach satelitarnych ;)

Poza
ytong - > jak można dostać się na teren zakładów farmaceutycznych Teva

@RafB: górny ...

źródło: teva

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@RafB @ytong czyham na tego NILa od lat, ale przynajmniej od pandemii nie mieli dnia otwartego (albo coś przegapiłem)... no i wkurzają Elektrociepłownia i Kabel przy Wielickiej, jak ktoś ma pomysł jak się tam dostać to chętnie przyjmę
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: skrótowo - mapa jest podzielona na kwadraty, ok. 1,5x1,5 km, jeżdżąc rowerem, spacerując, pływając, pływając kajakiem, itd. zaliczasz poszczególne kwadraty, powiększając klaster lub zbiorczy, duży kwadrat. Wciągająca zabawa. Dla wciągniętych na maksa jest wersja squadratinhos, gdzie wspomniany typowy kwadrat 1,5x1,5 km jest podzielony na 64 mniejsze kwadraciki, i tu też zaliczasz, powiększasz klaster lub zbiorczy, duży kwadrat wg możliwości w terenie. Możesz też zerknąć na squadrats.com i opis zabawy.
  • Odpowiedz
@Ezi: Elektrociepłownia też od jakiegoś czasu nie robiła dni otwartych... były planowane w zeszłym roku (wiedziałem od osoby tam pracującej) ale finalnie nie było. Trzeba śledzić i NIL i EC, może kiedyś się uda ;) A o Kablu na Wielickiej to raczej trzeba zapomnieć, nie słyszałem o żadnych dniach otwartych, itp. choć u kogoś z Krakowa widziałem zaliczony - podejrzewam, że ktoś tam pracujący albo pracujący w jakiejś firmie z
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Swoją drogą teraz jest dobry czas na Pasternik. Lasy są do przejścia jeszcze, a przy 3 moich podejściach (W weekendy ok 7 rano) nie spotykałem tam żywego ducha.
RafB - Swoją drogą teraz jest dobry czas na Pasternik. Lasy są do przejścia jeszcze, ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
teraz jest dobry czas na Pasternik

@RafB: o, wielkie dzięki za sugestię, przymierzam się od jakiegoś czasu, bo mi blokuje rozrost übersquadratinha. Na kombinat na wschodzie raczej nie wejdę, a od zachodu dobiłem do Pasternika właśnie, gdzie częściowo mam zaliczone, ale wahałem się kombinować na bardziej otwartym terenie, zwłaszcza po informacjach z końca zeszłego roku, że wojsko zaczęło sobie bardziej przypominać o tym poligonie (m.in. chcieli wyrzucić cywili ze strzelnicy,
  • Odpowiedz
@RafB: wyjścia dwa - poczekać aż będzie normalny dostęp, albo pojawić się wieczorową porą z przyspieszoną wizytą ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@RafB to masz cały Pasternik zaliczony i nikogo nie spotkałeś? Ja tylko zahaczyłem tylko o te kwadraciki od wschodu, miałem opory przed wejściem głębiej xD ale teraz mi blokują übersquadratinho i kusi. Widzę że niby max co grozi to grzywna do 500 zł.

Ten krajobraz księżycowy to północny kwadracik na terenie Tevy? Ja go zdobywałem tak jak @ytong, tam był parking i normalnie dało się wjechać...
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Ezi: Co do Tevy to jest solidna brama, prace rozbiórkowe i Developer z inwestycją na horyzoncie (mogę w sumie tam przeskoczyć, bo nikt tego zapewne na razie nie pilnuje bo to w sumie pusty plac...)

A co do Pasternika to tam jest prywatna firma ochroniarska która teoretycznie pilnuje... ale tak pilnuje że pełno się tam ludzi i tak kręci z pobliskiego osiedla. Najlepiej tak jak ja przyjść tam tuż po
RafB - @Ezi: Co do Tevy to jest solidna brama, prace rozbiórkowe i Developer z inwest...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Najlepiej tak jak ja przyjść tam tuż po wschodzie słońca

@RafB: a ja polecam po zmroku ;) i bez latarki, żeby się nie rzucać w oczy w razie czego, choć oprócz bażanta nie natknąłem się na nikogo. Wczoraj ogarnięte, też jeden został, ale akurat najmniej problematyczny w okolicy ;)
Dzięki za zmobilizowanie, mając tego strupa z głowy, da się wykręcić całkiem solidne übersquadratinho...
ytong - >Najlepiej tak jak ja przyjść tam tuż po wschodzie słońca

@RafB: a ja poleca...

źródło: pstrnk

Pobierz
  • Odpowiedz
@RafB: wbrew pozorom całkiem sporo widać, choć na pewno idzie się wolniej, niż jakby mieć światło. Z drugiej strony jestem też przyzwyczajony, bo sporo "bardziej wrażliwych" terenów, które ogarniałem z buta, to właśnie po zmroku i bez światła, żeby minimalizować ryzyko spotkania z ewentualną ochroną czy właścicielem "ojcowizny"...
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ytong: No w sumie to wzrok się mocno przyzwyczaja do zmroku. Mam parę takich trudnych tematów :-) Muszę wypróbować. Do tego małego kwadracika który ci został na dole to w ogóle możesz wejść na regalu bo to teren otwartej strzelnicy :-)
  • Odpowiedz