Wpis z mikrobloga

czy może ktoś mi wyjaśnić dlaczego #holownia ma niby małe szanse na zostanie prezydentem? co jest z nik nie tak? przecież dopiero co były zachwyty jakim jest świetnym marszałkiem, to prezydentem nie będzie? pytam poważnie, bo jestem daleko od polityki
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaeres: Prawicowe media go nie lubią bo nie kradnie a lewicowe nie lubią bo "kradnie" głosy Trzaskowskiemu. Mało pokazują go w TV więc ludzie myślą że mało robi. Na Tik Toku i YT też ma mniejsze zasięgi od Mentzena, więc do młodych też mu ciężej dotrzeć.
  • Odpowiedz
@kaeres: moim zdaniem Hołownia jest spoko tylko ma mega pod górkę bo nie jest wspierany przez lobby deweloperskie, chce zakazać politykom zasiadać w spółkach skarbu państwa co powoduje że jest wrogiem "zawodowych" polityków no i nie ma wsparcia ruskich botów jak na przykład ma Mentzen czy Braun.
  • Odpowiedz
moim zdaniem Hołownia jest spoko tylko ma mega pod górkę bo nie jest wspierany przez lobby deweloperskie, chce zakazać politykom zasiadać w spółkach skarbu państwa co powoduje że jest wrogiem "zawodowych" polityków no i nie ma wsparcia ruskich botów jak na przykład ma Mentzen czy Braun.

@BardzoSmutny: Mam nadzieję, że to sarkazm
  • Odpowiedz
@kaeres: ponieważ w Polsce został skutecznie wdrożony system dwubiegunowy, w którym społeczeństwo mentalnie ogranicza swój wybór do dwóch pozornych skrajności.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/System_dwupartyjny

Szanowny Pan Marszałek Hołownia kreuje się na trzecią drogę, coś pomiędzy, jedną a drugą skrajnością, dlatego z definicji, skazuje się na porażkę w wyborach w tak zmanipulowanym
  • Odpowiedz
@kaeres: Moja opinia jest taka, że jest trochę w rozkroku i polaryzacja mu nie służy. Wyborcy chcą efektów a on próbuje pogodzić to czego się pogodzić nie da i jest impas. Nie pomaga mu też sojusz z PSL, który sprawia, że działania Trzeciej Drogi są bardziej konserwatywne niż jej wyborcy - patrz veto na związki partnerskie, poza tym większość obecnych afer z nadużyciem władzy właśnie PSL dotyczy.

Having said that,
  • Odpowiedz
Bo płaczę, p------i o telefonach od lekarzy, wgniata Putina w ziemię żona i jest człowiekiem układu. I nie ma pomysłu na nic. A z trzeciej drogi stał się drugą nogą.
  • Odpowiedz
@kaeres: Hołownia jest poważnym kandydatem tylko dla "elektoratu", który lubi "dymy". Po kilku msc już się znudził ludziom. Ponad to jest hipokrytą strasznym. Jak ktoś go lekko obrazi to od razu wnioski to komisji etyki składa, a jak sam kogoś obraża to nie widzi w tym problemu. Komik, który kreuje się na poważnego człowieka.
  • Odpowiedz
@mstasiek: Hołownia nie złożył wniosku do komisji etyki za "chihuahue", a jego wypowiedź była sarkastyczna. Śmiał się z Menztena że jest takim płatkiem śniegu że jak ktoś go wyzwie to odrazu idzie naskarżyć do komisji etyki.
  • Odpowiedz
  • 0
@kaeres: bo nie jest niezależnym politykiem, Tusk szybko go sobie podporzadkowal, we własnej partii ma głównie spadochroniarzy będących starymi politykami PO
  • Odpowiedz