Wpis z mikrobloga

Które walory polecacie?

@MilionoweMultikonto: jak nie masz wiedzy ze źródła, to jest loteria. USA ma dominującą pozycję na rynku nie bez powodu, jak pocisną agresywnie, to jeszcze się może okazać, że cały budżet poszedł za ocean, a germańskie spółki będą się ratować przed bankructwem.
  • Odpowiedz
Rosja ma problem z opanowaniem Ukrainy, a ty wyjeżdżasz jakby posiadali zdolności militarne do okupacji połowy Europy.

@kamil-wasniewski: nie, ja tego nie sugeruję, tylko Bundeswehra ( ͡° ͜ʖ ͡°) a to dla mnie znak że niemcy chcą się zbroić, więc się zastanawiam, skąd będą brać stal, amunicję, technologię, bo wszystkiego chyba sami nie wyprodukują

Swoją drogą ruskim zawsze Chiny mogą pomóc, zwłaszcza jeżeli Trump będzie się
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: Po co Chiny miałby się angażować w wojnę w Europie?
Oni żyją z sprzedaży ich nadwyżek produkcyjnych między innymi do Europy.
Nie mają w tym żadnego zysku, aby angażować się w konflikt na drugim końcu świata.

Niemcy się chcą zbroić, bo lata gdy ich obronność stanowił amerykański kontyngent odchodzą
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: Myślę że Chiny w końcu będą chciały rozwinąć swoją rolę, a zasoby naturalne Rosji wydają się łakomym kąskiem dla odradzającego się mocarstwa o wielowiekowej tradycji, dlatego wsparcie Rosji w wojnie o półwysep europejski mogłoby pozwolić uzależnić federację rosyjską od Chin i przejęcie kontroli nad kiloma ruskimi republikami.

Tak sobie myślę, że będąc ruskim oligarchą, który mentalnie nie jest w stanie efektywnie zagospodarować zasobów Rosji, mógłbym woleć Bałkany od chociażby
MilionoweMultikonto - @kamil-wasniewski: Myślę że Chiny w końcu będą chciały rozwinąć...
  • Odpowiedz
inwestując w spółki z przemysłu zbrojeniowego

@MilionoweMultikonto: Ty nie chcesz inwestować tylko spekulować, chcesz wchodzić w obecny trend, a sukces zależy tylko od utrzymania tendencji wzrostu, a nie wyników i kondycji finansowej spółki
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: dobra spółka to taka, która będzie regularnie zwiększać przychody w każdym roku oraz będzie miała perspektywy na najbliższe lata, żeby utrzymać regularny wzrost przychodu. Warto zwracać uwagę na wskaźniki p/e oraz ev/ebidta aby wiedzieć czy spółka nie jest obecnie zbyt wysoko wyceniona na giełdzie względem swoich dochodów.
  • Odpowiedz