Wpis z mikrobloga

#eurowizja
> bądź sobie śpiewakiem operowym
> mieszkasz w kraju europy środkowej
> dostałeś szansę reprezentowania swojego kraju na eurowizji
> twoja piosenka to ballada łącząca śpiew rozrykowy i klasyczny
> tekst piosenki zawiera metaforę związaną z żywiołem wody
> przez część fanów jesteś typowany jako faworyt
> nazywasz się krystian ochman i twoje szanse na dobry wynik zatopił gówniany staging xd

(btw. Austria ma mieć podobny staging - w sensie bez dementorów i piorunów, ale też ma jakieś wodne nakładki/efekty i przeniesione elementy z wideoklipu)

dobra rozstrzygnijmy to raz na zawsze, która wodno-operowa ballada lepsza:

• river (polska 2022) 77.5% (31)
  • wasted love (austria 2025) 22.5% (9)

Oddanych głosów: 40

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

twoje szanse na dobry wynik zatopił gówniany staging xd

@rzep_psiego_ogona: nie przykładałabym do stagingu aż takiej wagi, jak piosenka jest dobra to i z żenującym stagingem sie obroni na wysokie miejsce, a sam staging nie zrobi wielkiej różnicy kiepskiej piosence, raczej wzbudzi politowanie całościowo taki przerost formy nad treścią. Jak jest fajny i robi WOW to tylko pod warunkiem że i sama piosenka jest WOW.

A Ochmanowej piosenki nie znoszę
  • Odpowiedz
@blablalbla: nie ukrywam, że też nie jestem fanką ochmana, ani jego piosenki, ani pop-opery. ale tyle ludzi przed eurowizją chwaliło go, jego zdolności wokalne, że będzie czarnym koniem itp., że uwierzyłam, że choć raz wykręci polsce dobry wynik u jurorów. bo choćby taka estonia w 2018 z sztampowym pop-operowy utworem ORAZ pasującym do utworu klasycznym stagingiem była w topce jurorów, włochy 2015 praktycznie bez stagingu? top 6. w tym gatunku
  • Odpowiedz
chwaliło go, jego zdolności wokalne,

@rzep_psiego_ogona: zdolności wokalne to jedno, a piosenka to drugie, co komu po zdolnościach jak piosenka nie powala, mnie nie pasuje już na starcie jego barwa głosu, jest dla mnie po prostu mdły do porzygu, do tego nudna piosenka i co mi po jego zdolnościach. Ludzie myśleli że łolaboga umi śpiewać wyszkolony operowo i nazwisko znane to już musi być zajebiście. No to tak nie działa.
  • Odpowiedz