Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej. Zastanawiam się kiedy zacząć budowę domu, żeby nie popłynąć na tym finansowo. Z żoną zarabiamy nieźle, ale trzymając w ryzach inflację poziomu życia udaje nam się sporo odkładać. Obecnie około 200k PLN rocznie, oboje na UoP, więc z pracą stabilnie. Mamy do spłacenia 360k PLN za działkę (default city), około 320k oszczędności które możemy przeznaczyć z dnia na dzień na dom. Projekt domu nie jest prosty, 160m2 + dwustanowiskowy garaż, 4 spadowy dach, duże okna i niemało ich, ogrzewanie gazem (mamy doprowadzony), garaż w bryle domu. Pewnie z milion na to pójdzie. Zastanawiam się czy rozpoczynać budowę już teraz i dorzucać do hajsu oszczędności + dokredytowac się, czy jeszcze pokisic kasę i ruszać np z rok. Ciśnie nas trochę ta budowa, bo mamy małe dziecko i w klitce-kawalerce, w której teraz mieszkamy jest już ciasno. Co myślicie? Yolo i jakoś to będzie? #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Yuri_Yslin Hej, tak, gdyż te kasę zarabiam głową pracując w innej branży. Wydaje mi się, że dam radę, ale chciałem usłyszeć mądrość tłumu. Czytałem Twoje wpisy o przepłacaniu za wszystko i jak tego unikać. Widząc jak mało czasu mamy na wszystko obecnie z żoną, boję się, że możemy popłynąć na tych kwestiach.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz