Aktywne Wpisy
Boroborro +38
Robię pulpeciki mięsne z Ikea i w środku znalazłem takie coś, co to jest? XD wygląda dość dziwnie, brudzi bardzo palce ale nie pachnie jakoś intensywnie bo jest zamrożone jak widać. To normalny składnik tych pulpetów? XD czy pisać do ikei. W komentarzu drugie foto #zakupy #ikea #jedzenie #pomoc #pytanie #polska #dieta

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
affairz +122
#nieruchomosci 2 bańki w Maladze (chata 330m na działce 5000m)

źródło: 490195093_122254162982026487_8572822183730019109_n
Pobierz
Okazało się, że AI wykosiła z rynku 80% programistów, potrafi kodzić szybciej, taniej i bez roszczeniowej postawy "seniora" , który po 5 latach chce 25k na rękę i home office. Korpo wolą automatyzację robioną przez hindusa a ci co się śmiali z „Januszy w fabrykach”, teraz sami z przerażeniem patrzą na oferty pracy dla tych z których się śmialiście jeszcze dwa lata temu.
Ile razy to słyszałem(dużo znajomych z IT) że dlaczego narzekam na kiepskie wynagrodzenie, przecież mogę się nauczyć jakiegoś js albo pytona i zarabiać 10k za dwa lata. A jak nie potrafię to moja wina bo nie siedziałem po 10 godzin przy edytorze kodu od dzieciństwa tak jak wy. Jednak karma was w końcu dopadła za pychę, chwalenie się zarobkami i kompleks boga. Zapraszam do dyskusji tych którzy jeszcze zarabiają więcej niż 2 średnie krajowe, na was też zaraz przyjdzie kolej. A nawet jak zarabiacie to 15k to jest to warte tyle co 5k sprzed 10 lat.
#programowanie #programista15k #zarobki #pracbaza #pracait #inflacja
Masz w miarę lekkie pióro, próbuj dalej
@CoDwa: AI nie ma jeszcze wpływu na to co się dzieje na rynku. Obecna sytuacja to wynik recesji. Wpływ AI na branże dopiero będzie
co prawda nie pracuje z teneryfy ale mniej niż 2 godziny dziennie i wpada więcej na dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CoDwa: nom, u nas w robocie powstały właśnie 2 zespoły z 20 programistów które klepią manualnie jakiś szajs i infrastrukture żeby userzy naszego systemu mogli sobie puszczać to całe ej aj, i żeby przeprocesować im wyniki co ten ej aj zwraca xD więc to nie do końca prawda bo o ile może AI przyspiesza robotę, to też jest ssanie na produkty oferujące