Mam szkodę na 2tys które mogę zrobić sobie z AC (dzikie zwierzę uszkodziło sondę lambda) czy dużo mogą mi w-----c składki na #ac za rok? Mechanik mnie przestraszył i zasugerował zrobienie bez AC.
Czy wysokość szkody ma znaczenie jeśli chodzi o podwyżkę składki? Pierwsze AC zero zniżek aktualnie #pytanie #ubezpieczenia
@noHejkaCoTamSieZTobaDzieje Mechanik pieprzy głupoty. Ustalmy jedną rzecz.Autocasco nie jest dla Januszy,którzy chcą jeździć rozbitym samochodem albo naprawiać auto po partaczu w szopie.Po to jest to ubezpieczenie,żeby wstawić auto do warsztatu i wyjechać naprawionym nie szarpiąc się o nic.
W przypadku szkód,nawet kilku nigdy miałem podwyżkę składki o max 300-400 zł.Czesto Wystarczyło zmienić ubezpieczyciela.Raz nawet po dużej szkodzie a AC i OC,składka była niemal się nie zmieniła.
@polot: poszlo rzeczywiście przez AC, jedyne co to naciąłem się na słaby warsztat ASO i czas realizacji szkody idzie w tygodnie zamiast dni. co do składki to mogę dać znać w październiku jak będę odnawiał. Wtedy już nie będę dopłacać do robienia w ASO tylko będę jechał kosztorysyowo z zabezpieczeniem od amortyzacji części. Bo ASO trafiło mi się tragiczne. tydzień czekania na sam kosztorys
@noHejkaCoTamSieZTobaDzieje Yyy...to raczej normalne.U mnie zgłoszenie,rzeczoznawca po 3 dniach,potem czekanie na wycenę znowu 3 dni.Wstawiłem auto do warsztatu bo chcę bezgotówkowo.Warsztat wysłał im swój kosztorys,drozszy(zawsze to co ci zaproponują pokrywa max 50% kosztów naprawy).Teraz czekam 6 dzień na akceptację kosztorysu warsztatu.Nawet jak zaakceptują to jest kolejka o naprawa dopiero za 3 tygodnie.Więc lekko półtora miesiąca to zajmie.
Mechanik mnie przestraszył i zasugerował zrobienie bez AC.
Czy wysokość szkody ma znaczenie jeśli chodzi o podwyżkę składki?
Pierwsze AC zero zniżek aktualnie
#pytanie #ubezpieczenia
Ustalmy jedną rzecz.Autocasco nie jest dla Januszy,którzy chcą jeździć rozbitym samochodem albo naprawiać auto po partaczu w szopie.Po to jest to ubezpieczenie,żeby wstawić auto do warsztatu i wyjechać naprawionym nie szarpiąc się o nic.
W przypadku szkód,nawet kilku nigdy miałem podwyżkę składki o max 300-400 zł.Czesto Wystarczyło zmienić ubezpieczyciela.Raz nawet po dużej szkodzie a AC i OC,składka była niemal się nie zmieniła.
Druga rzecz-zgłaszaj ZAWSZE I WSZYSTKO i rób z
co do składki to mogę dać znać w październiku jak będę odnawiał.
Wtedy już nie będę dopłacać do robienia w ASO tylko będę jechał kosztorysyowo z zabezpieczeniem od amortyzacji części. Bo ASO trafiło mi się tragiczne.
tydzień czekania na sam kosztorys