Wpis z mikrobloga

Hej, dwa tygodnie temu zacząłem przygodę z bieganiem i zastanawiam się, czy jest tu jakiś znawca, który powie mi, czy takie treningi są ok. Biega mi się całkiem dobrze. Nie jest to sielanka, ale nie jest to też katorga i wydaje mi się, że jeszcze 2-3 treningi i będę robił atak na 10 km.

Jak jest ciepło to jeżdżę na rowerze ale od pół roku jest to moja jedyna sportowa aktywność fizyczna.
#bieganie
paparampam - Hej, dwa tygodnie temu zacząłem przygodę z bieganiem i zastanawiam się, ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Impuls94: pierwsze dwa biegi miałem faktycznie po 5 km i czułem po nich mocno łydki, ale te 8 km, biegam bardzo powoli i co chwilę mnie ktoś wyprzedza :D nie znam się na tym stąd moje pytanie...czy zostać na obecnym dystansie i pracować nad czasem czy stopniowo zwiększać dystans i poprawić kondycję, a jakiekolwiek próby poprawienia czasu zostawić na później?
  • Odpowiedz
@Impuls94: a co to za rocket science? xD jak kiedyś uprawiał jakikolwiek sport, a potem się tylko zapuścił na kilka lat, to na spokojnie może takie treningi robić od początku xd
  • Odpowiedz
@Impuls94 bez przesady, jeśli ktoś więcej chodzi i uprawia jakiś sport, jeździ rowerem - to spokojnie sobie poradzi. Ja pierwszy raz pobiegłem jakoś pod koniec marca, a w połowie czerwca pobiegłem pierwsze zawody na dychę. Się człowiek rozrusza to ma (ʘʘ)
  • Odpowiedz