Wpis z mikrobloga

Zdaję mieszkanie właścicielowi i muszę je doprowadzić do porządku. Mam takie oto plamy, które chciałbym jakoś zamalować bez malowania całej ściany, ale żeby się nie odznaczało znacząco od reszty. Da się? Proszę o wskazówki i instruktaż. Tu są akurat plamy z pasty do butów albo preparatu do impregnacji skór.

#remontujzwykopem
AlexBrown - Zdaję mieszkanie właścicielowi i muszę je doprowadzić do porządku. Mam ta...

źródło: temp_file7584734086269824593

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlexBrown: nie sądzę byś to zmył. Nie dobierzesz też idealnie koloru - raz, że biele się różnią to jeszcze tu masz "starą, brudną" ścianę. Choćbyś dokładnie tą samą farbą pomalował to będzie widać różnicę. Jak nie chcesz całej malować to chyba tylko zostaje ci zawiesić obrazek tym miejscu. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@ch1va5 @dasfax powiem Wam, że spróbowałem korektorem z pędzelkiem i jest to jakiś półśrodek. Trochę przebija, ale warto próbować. Być może miałem szczęście i dobrze pasuje do tej bieli. Ta magiczna gąbka natomiast zetrze faktycznie powierzchnię plamy, ale pod nią jest pozostałość, której już nie da się usunąć bez rozmazania farby.
  • Odpowiedz