Wpis z mikrobloga

przedłużam #ubezpieczenia na #samochod i dostałem oferte od agenta +35% na OC. to teraz normalne? czy o co k---a chodzi? jedyny mandat jaki wyłapałem w ciągu ostatniego roku to za przejechanie rowerem na czerwonym świetle , także nic samochodowego. WTF ?

#motoryzacja #finanse #pytanie
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@murison: po prostu z roku na rok oc drożeje.. w zasadzie od 15-20 lat tak jest że co rok drożeje. Jak ktoś nie dawno prawko zrobił i ma zwyżki to mu się wydaje że tanieje, ale jak zbierzesz komplet to dopiero zauważasz, że z roku na roku drożeje

A w tym roku to kosmicznie podrożało. Na jedno auto kupiłem oc za 380zł w grudniu, a oc kończyło się w marcu.
  • Odpowiedz
@murison

@DieJoana: tylko że te opcje zapewne wpływają na AC, a ja pytam o OC...

Chłopie ja mam 30 letnie auto, pracowałam także w ubezpieczeniach i wiem co mówię, ale spoko rób se co chcesz wsadź se moją radę w dupę najlepiej
  • Odpowiedz
mubi i ich cykliczna promocja na 300 PLN cashbacku za zakup ubezpieczenia u nich.

@PfefferWerfer: absolutnie z daleka od nich, bo po prostu mają drogo. z ich zniżkami wychodzi drożej niż bez zniżek u kogo innego.¯\(ツ)/¯ i to około 200zł. plus z reguły jest to firma krzak bez np BLS-a a to bardzo dobra sprawa, ja korzystałem i zadowolony jestem.

Kiedyś faktycznie było taniej, ale odkąd nabili sobie ludzi to
  • Odpowiedz
  • 0
po prostu z roku na rok oc drożeje..

@r5678: no zgoda 10-15% to tak było do tej pory, ale kurde prawie 40% ?
chociaz dobra, wygląda że suma ubezpieczenia tez mocno wzrosła. bo było ~5M € (czyli ~21,4M PLN) a teraz jest 29M PLN także wzrosło o ~8M PLN czyli również ok 40%. ale wciąż ja jebix...
  • Odpowiedz
@r5678: Co roku porównuję kilka firm i ostatnie 2 lata ze zniżką w mubi opłacało się bardziej niż najtańsze oferty konkurencji.

Nie jestem fanboyem, ale dopóki mają tanio to będę brał
  • Odpowiedz
premia agenta musi się zgadzać :) polecam samemu robić na rankomat,

@DieJoana: Prowizje agentów są wliczone w cenę OC i nie mają wpływu an składkę, a Rankomat czy inne są takimi samymi agentami tylko z jeszcze większymi prowizjami wywalczonymi przez skalę (ilość klientów).
  • Odpowiedz