Wpis z mikrobloga

Lockheed Martin zaczyna się pocić z powodu czarnego PR, o czym świadczy poniższy tweet. Akcje europejskich spółek zbrojeniowych lecą w górę szybciej niż wieża eksplodującego T-90 "Przegryw". Tymczasem ruskie trollownie i pewnie też amerykańskie, rozsiewają gdzie tylko mogą tezy, że Europa nic nie może, nic nie potrafi, nic nie znaczy, tylko gada i nigdy nie pozbędzie się uzależnienia od USA.

#ukraina #europa #uniaeuropejska #ue #militaria #usa #trump
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wjtk123: Może i kill switcha nie ma, ale niesmak pozostał. Dosłownie kilka durnych wypowiedzi "głupiego i głupszego" wystarczyły, żeby przekierować miliardy dolarów z USA do Europy. Takie Trumpy i Muski muszą na własnej skórze się przekonać, że rzetelność i wzajemne zaufanie nie są jakąś tam fanaberią lewactwa, tylko mają olbrzymie znaczenie. Tak samo w polityce jak i w biznesie. Za to wyborcy muszą się nauczyć, że nie jest w ich
  • Odpowiedz
@wjtk123: jak krzyczą że nie ma kill switcha xd
Ale i tak z dobry tydzień szedł przekaz że można wszystkie amerykańskie sprzęty wyłączyć guzikiem i ze USA nie wyślą części i rakiet. Szkoda została już wyrządzona. Wina Trumpa i Muska. Kolejne zwycięstwo europy i naszego przemysłu xd

Coraz częściej myślę ze Trumpa po prostu przerasta to wszystko.
  • Odpowiedz
  • 65
@mleko3-2procent: Oczywiście, że przerasta. On nie posiada żadnej twardej wiedzy z zakresu geopolityki, militariów i handlu międzynarodowego. Jest nepotycznym dzieckiem, które wszystko co ma otrzymało od ojca i jeszcze niemal doprowadziło to do ruiny. Do tego posiada osobowość narcystyczną, ze skłonnością do megalomanii, co tym samym daje nam niebezpiecznego głupca.
  • Odpowiedz
  • 66
wątpię żeby np. Francuski przemysł był tak samo wydajny albo lepszy co do produkcji samolotów.

@Aleale2: Nie jest, ale to bez znaczenia. Moja wypowiedź z innego wątku:
W zakresie lotnictwa w Europie nie ma wprawdzie odpowiednika F-35, ale Eurofighter i Rafale wystarczą na wszystko co obecnie może wystawić Rosja. Jednocześnie w perspektywie 10-15 lat owoce dadzą programy GCAP i FCAS, dzięki czemu Europa będzie dysponowała samolotami VI generacji, może nawet
  • Odpowiedz
@wjtk123: Tylko to, że nie ma kill switch nie ma znaczenia, bo wystarczy odciąć od wsparcia producenta i serwisu i prędzej polatasz na drzwiach od stodoły niż samolotem.
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: Ten drugi nie lepszy. Nie mam pojęcia jak on został najbogatszym człowiekiem na Ziemi, patrząc co on teraz robi. Już "rebranding" twittera, gdzie stracił miliony wyrzucając cały brand image do kosza, to był potężny red flag. Zastanawiam się teraz, czy to nie było tak, że ktoś mu te wszystkie akcje wymyślał, a gdzieś w okolicach zakupu twittera tego kogoś po prostu zabrakło.

Niektóre pomysły Muska były przecież całkiem śmieszne,
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: Trump jest mocno niezrównoważony, co chwilę zmienia zdanie, nie pamięta co mówił rano. Biznes nie lubi niepewności, a Trump wprowadza ją na całego. USA polegało na przewidywalności, teraz tego nie ma zupełnie.
  • Odpowiedz
@deletenomads:Czy to błąd czy plan okaże się że parę lat. Jakoś ciężko mi uwierzyć że Musk od tak spuścił w kiblu swój majątek nie widząc reperkusji swoich działań zwłaszcza ze biznes zbudował na dobrym PR czym napompował akcje Tesli. To możliwe że błądzi ale wydaję mi sie ze jeszcze na tym wszystkim zarobi.

Czas pokaże.
  • Odpowiedz
@Aleale2: Jeśli chodzi o lotnictwo to już teraz Francuzi są lepsi od usa.
Airbus prześcignął boeinga kilka lat temu.

I co zabawne tak jak z trumpem, boeing zrobił to sobie sam, bo przez oszczędności jego samoloty zaczęły spadać.

Co prawda miltarnie pewnie usa jest do przodu, ale to kwestia czasu aż Francuzi i tu przeskoczą Amerykanów
  • Odpowiedz
@frems: tam zaznaczyłem fragment, nie wiem czy widziałeś, gdzie pokazują jak ludzie z rządu, idą pracować dla firm zbrojeniowych, a potem wracają do rządu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz