Wpis z mikrobloga

Chcę wymienić głośniki w swoim #fiat Grande Punto (2007) z fabrycznym radiem bo zaczęły mi one mocno pierdzieć, z tym że kompletnie nie znam się na #caraudio
Ogólnie to nie zależy mi na jakieś super jakości, byle chociaż były na poziomie tych fabrycznych i nie pierdziały ( ͡º ͜ʖ͡º)

Czy jesteście w stanie polecić mi jakieś na przód i na tył które będą pasować i które będzie mógł mi założyć pierwszy lepszy mechanik?
Ewentualnie coś jeszcze do tego jeżeli byłoby to potrzebne, bo mawet nie wiem na co zwracać uwagę - samochód używam tylko do przemieszczania się z punktu A do B i nic w nim nawet nie grzebię ( ͡º ͜ʖ͡º)
#audiovoodoo #samochody #motoryzacja #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DinapeS: FOCAL UTOPIA 6WM będą spoko. Gwarantuję, że się nie zawiedziesz. Do tego 3.5WM, TBM i konkretny wzmacniacz. Gwarantuję, że brzmienie dosłownie wgniecie Ciebie w fotel.
  • Odpowiedz
@hyperlink: xd wrzuciles głośnik o wartości większej niż samochód opa.

@DinapeS na allegro poszukaj takich samych rozmiarów głośników i kup najtańsze markowe.
Oczywiście wymiana samemu bo inaczej się nie opłaca.
Alternatywnie kup głośnik bt i tak słuchaj muzyki w samochodzie
  • Odpowiedz
@hyperlink: No nie wiem, w głośnikach ważny jest też montaż, tak dobrze by grał w zwykłych nie wygluszczonych drzwiach i przykręcony byle jak? :D
  • Odpowiedz
@r5678: Oczywiście, żeby wycisnąć jak najwięcej to montaż ma znaczenie, tak samo jak każdy inny element, który jest po drodze. Dany zestaw zagra tak dobrze jak pozwala jego najsłabsza część.
  • Odpowiedz