Aktywne Wpisy

Jakie macie najwcześniejsze wspomnienie, które jesteście w stanie przywołać?
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.

zielonka18 +640
test - nie plusowac
źródło: image_picker_7F204404-45F0-453C-9775-C3ED0C5B1330-20837-0000103D99B10C12
Pobierz

1. Po złożeniu wniosku o kredyt w poniedziałek, wczoraj (środa) miałem już odpowiedź pozytywną. Bardzo szybko biorąc pod uwagę ilość dokumentów do weryfikacji... Bank Pekao
2. Babeczka od hipotek gadatliwa opowiedziała, ze generalnie 90% jej pracy to kredyty w Warszawie i Poznaniu, Gdańsku i Wrocku..
3. W bloku budowanym koło mnie(przypominam ze 8,5k za m2), TRZY mieszkania kupione na kredyt reszta za gotówkę, większych problemów ze sprzedażą nie ma.. przypominam że to miasto POWIATOWE
#nieruchomosci #kredythipoteczny #deweloperka
1. nic dziwnego, bo czemu mialoby byc inaczej, jak kredyt jest drogi
2. w duzych miastach najwiekszy ruch, kto by pomyslal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3. patrz 1
Druga sprawa ze teraz będę miał raty malejące a na tym mi najbardziej zależało + skróciłem kredyt o 3 lata
Komentarz usunięty przez autora
@BHN_LLU: Czy to oferta z ubezpieczem utraty pracy?
@BHN_LLU: Skąd taka decyzja? Czy nie lepiej było pozostać przy ratach równych i znacznie bardziej skrócić okres kredytowania? Przy tej samej racie początkowej udział kapitału byłby większy, a suma odsetek znacznie niższa.
Ale to w ratach malejących szybciej spłacam kapitał,
A całe przeniesienie kredytu dlatego że sporo nadplacam a w poprzednim banku przy nadplacie nie miałem opcji skrócenia kredytu
@BHN_LLU: W przypadku, gdybyś wybrał raty równe z takim okresem, aby rata była identycznej wysokości jak pierwsza rata malejąca to właśnie raty równe zapewniłby szybszą spłatę kapitału, mniejszy koszt kredytu i znacznie wcześniejszą spłatę kredytu.
Przykład. Kredyt na kwotę 300 000 zł, z oprocentowaniem 7%. Przy ratach malejących jeśli chcesz płacić ratę 3000 zł (początkową) to okres wyniesie 240 miesięcy (20 lat). Teoretyczna
@too_late_to_be_true: jak mi rzucili cenę przy refinansowaniu, to byłem w szoku. Mieszkanie na początku 2025 wycenione o 35% więcej niż jak kupowałem w 2023. Co innego że na tym samym osiedlu jest mieszkanie o podobnym metrażu i "sprzedaje się" od ponad pół roku już.
Pozdrawiam
Dodam, że jeśli ponownie refinansujesz kredyt w ciągu pierwszych 4 lat to otrzymasz proporcjonalny zwrot ubezpieczenia.