Aktywne Wpisy

Voltee +537
Allegro kryje oszustów?
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.

źródło: 10-hgst-slady-po-srubach-joined
Pobierz
Chicane 0
Co byscie wybrali na moim miejscu:
1. Zostanie w aktualnej pracy - zarobki to 6k na reke, pracuje juz tutaj 3 lata. Milo, fajnie, bezpiecznie. Dobra atmosfera, spoko ludzie i raczej malo do pracy. Do pracy 5km wiec blisko. Brak rozwoju i mozliwosci na awans. Podwyzki raczej rzedu 500 zl brutto rocznie. Po uwzglednieniu wszystkich premii, bonusow i swiadczen rocznie wychodzi 78k netto. Bez tego 72k netto.
2. Zmiana pracy, podobny zakres obowiązków. Praca oddalona okolo 30 km od aktualnego miejsca zamieszkania. 7k na reke. Trzeba odliczyc 500 zl miesiecznie na paliwo. Rocznie wychodzi 84k netto na start, po odliczeniu paliwa okolo 78k samej podstawy. Jesli chodzi o premie to raczej nie ma. Tutaj nie mam pojecia jak bedzie z ludzmi, dojazd okolo 40 minut w jedna strone tez moze meczyc, z drugiej strony wieksze perspektywy rozwoju i na start dostaje wiecej, niz tutaj po 3 latach.
#pracbaza #pracait #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Co robic?
Z drugiej strony jak robisz coś co nie ma jakichś wielkich możliwości na przyszłość to zostałbym tu gdzie jesteś.
Trochę ekstremalne ale np jesteś kierowcą więc gigantycznych perspektyw na rozwój raczej nie masz. Za to np pracujesz z jakimiś technologiami gdzie możesz się uczyć, odkształcać, awansować itd - wtedy zmieniłbym na bank.
@Redbulltabak: Dla możliwości, nie dla 500zł. Tyle dostaje na start. Jeśli ma tam perspektywy rozwoju to za rok będzie miał już 2k więcej. 40 min dojazdu do pracy to całkowicie w granicach normy. Ja tez kiedyś wolałem zostać w ówczesnej robocie, zamiast szukać c---a do d--y u innego pracodawcy. Gdyby mój ówczesny dyrektor zaproponował mi z 1000 więcej
znaczy że zawsze tak będzie. Jak się zesra to wtedy będziesz szukać? Każda szkoła zarządzania mówi, że zmiany trzeba wprowadzać kiedy jest dobrze, a nie kiedy się sypie.