Wpis z mikrobloga

Cześć! Mam bardzo dziwny problem, mianowicie mam wrażenie że po pojawieniu się DLSS4 straciłem płynność gry. W sensie mam w grach 100-120fps (na ultra ustawieniach) mimo tego gdy ruszam kamerą czuje takie 40fps (co najlepsze sama gra chodzi w tych 120fps bo widać to po ruchach postaci animowanych oraz cutscenkach). Wiecie jak to naprawić?
#gry #nvidia #amd #dlss #graczniedzielny #technologia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@senseinein213_: Mam tak na 4070 w cyberpunku z włączonym DLSS frame generation po instalacji ostatnich sterowników. Wcześniej było ok. Teraz lepiej mi działa cp z FSR grame generation i mam 5-10 fps więcej i już nic nie smuży, nie przycina się. Pomagało też zmienienie technologii nvidia na amd, powrót to nvidii i zrestartowanie gry.
  • Odpowiedz
@damienbudzik ty jesteś sam większy input lag. Patrzyłeś w ogole na wyniki/testy jaki input lag daje frame generation? Aktualnie masz mniejsze opoznienia z nvidia reflex czy w czystym rasterze.
  • Odpowiedz
@senseinein213_: tak działa frame generator i nic z tym nie zrobisz. Możesz poszukać w sterowniku nvidi jakiejś opcji która zmienia opcje na quality wtedy będzie mniej spadało albo jakiejś opcji która obniża rozdzielczość w czasie ruchu. Radziłbym tez wyłączyć synchronizację pionową do takiego czegoś bo ona ci jeszcze bardziej zaniża fps w czasie ruchu bo rejestruje spory spadek i ciągnie te fps jeszcze bardziej w dół.
  • Odpowiedz