Aktywne Wpisy

wiesiu2 +258
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy

źródło: cf
Pobierz
ekizaa +118
Ja to tylko tu zostawię, komentarze pod tym wrzucę później xdd

źródło: 1000027670
Pobierz
UTP kat.6 U/UTP 4x2x0,54 350MHz Bitner
Z tego co czytałem, to ekranowanie bez prawidłowego uziemienia może przynieść więcej szkody niż użytku. Zastanawiam się jedynie, czy warto dopłacać do CAT 6a, czy może CAT 6 starczy
#sieci #siecikomputerowe #remontujzwykopem #remont #internet #router #routery #wifi #pc #pcmasterrace #komputer #komputery #pytanie #pytaniedoeksperta #majsterkowanie #diy #technologia #mieszkanie #remont #remontmieszkania #elektryka #elektronika #rj45 #cisco
@becvvv: A to dobrze wiedzieć, ma sens. Jeszcze nie stosowałem u siebie bo i tak nigdzie nie przekraczam gigabita i mam olbrzymie metraże i sprzęty wokół domu, garaż daleko więc januszuje na kat 5
Ale dobrze niektórzy mówią że po prostu wewnątrz sieci często te powyżej 1gbita się przydaje nawet jeśli źródło internetu jest wyraźnie
@Pan_Slon: co za debilna rada.
@RobinSchudl: tylko igonorant może coś takiego napisac, prosta sprawa switche rj45 i wkladki rj45 10gb kosztuja majątek, srednio 200 zł wkladka, podczas gdy wkladka na optyke kosztuje już od 35 zł sztuka. switche sfp+ są zwykle tansze, nawet jak doliczysz wkladki. Zaczniesz ogarniac coś więcej niz gigabit to jebniesz karpia :)
Można też pociągnąć skrętkę do każdego pomieszczenia jak człowiek.
@becvvv: doprowadź kable tylko do ukrytych gdzieś AP. Wszystko będziesz łączył bezprzewodowo.
A każdy myślący człowiek puści peszla z pilotem(sznurkiem) ze by w przyszłości nie toczyć bezsensownych dyskusji:)
Oczywiście jeżeli jest na etapie robienia podlog, w gotowym mieszkaniu/domu jest już lipa
Simon 10 C61.01/11 Gniazdo komputerowe pojedyncze RJ45 kategoria 6, biały
Tu analogicznie już ekranowany:
Simon 10 Gniazdo komputerowe pojedyncze ekranowane RJ45 kategoria 6, biały
Simon 10 Pokrywa gniazd teleinformatycznych na Keystone płaska podwójna
A ten keystone jak się mocuje do tego? Na wcisk?
@Saeglopur: Teraz tak, ale jeśli planujesz mieszkać tam nadal za 10, 20,… lat to może się okazać jak znalazł albo nawet za słaby. Kable sieciowe …kładziesz jak elektryczne - "na zawsze". Kabel kat. 6a ma lepsze parametry w porównaniu do 6 i nawet jeśli teraz nie daje znaczącego zysku to pewnie, zanim wszystko będzie po światłowodzie, technologia transmisji po kablu miedzianym pójdzie do przodu i będzie