Wpis z mikrobloga

@rozbity_kawalek_masla @myemye94: najgorsze jest to czego się od bardzo dawna bałem a co zauważyłem dość szybko - rynek it w polsce to głównie kontrakty więc właśnie wystarczą nawet lekkie zawirowania światowe, a obecnie nie mamy wcale lekkich i sytuacja może się zmienić diametralnie. Co innego jakbyś miał polskie firmy z polskim produktem i polskimi konsumentami a co innego jak masz jakieś zlecenia z zagranicy gdzie większość tych projektów jest
  • Odpowiedz
@myemye94: @rozbity_kawalek_masla przecież te memy o ludziach co pracowali 2 godziny dziennie a płacono im za 8 to nie memy, tak samo osoby co pracowały na kilka etatów, sam znam dwie takie osoby które się mi przyznały. Widać było że sytuacja jest chora i nierynkowa.

projekty mają różne fazy rozwoju i zamiast zespół maleć po głównej fazie rozwojowej to pęczniał, często to właśnie prowadziło do sytuacji że nie było
  • Odpowiedz
@tubkas12: A z ciekawości, próbowałeś już szukać polskiej/europejskiej firmy, która albo rozwija własny produkt (np. Allegro), albo pracuje tylko dla europejskich dużych klientów? Nie wiem jak tutaj teraz wygląda sytuacja na rynku pracy, ale ja zawsze w takie firmy celowałam. Ofert widzę dużo, pytanie czy zatrudniają faktycznie.
  • Odpowiedz
przecież te memy o ludziach co pracowali 2 godziny dziennie a płacono im za 8 to nie memy, tak samo osoby co pracowały na kilka etatów, sam znam dwie takie osoby które się mi przyznały. Widać było że sytuacja jest chora i nierynkowa.

@tubkas12: no taka prawdda, że ogólnie nasi koledzy z branży to debile, 1z2 tylko głosił swoje mądrości że kto nie robi oe ten trąba i teraz nie
  • Odpowiedz
Tak jest wszędzie obecnie. Co z kimś gadam, to mówi, że albo u niego zwalniają, albo jego zwolnili, albo zapowiadają się zwolnienia. :(

Odpowiedz

@myemye94: Dziwne ze zawsze tak jest za P0. To samo bylo 9 lat temu
  • Odpowiedz