Wpis z mikrobloga

Jak można nie kumać, że po 8 godzinach roboty, nie chce się zawsze odpalać jakiegoś Baldur's Gate, Soulsów czy innego kombajnu na 2000 godzin w których trzeba utrzymywać focus przez kilka godzin i się pięć razy zastanawiać czy wybierze się wybór X, a nie Y w cutscence, ubierze te spodnie czy inne czy ciągle się zastanawiać i focusować na skomplikowanych drzewkach, systemach i zawiłościach gry?

Nowy AC:Shadows to kolejny typowy AC. Jak się chce wyzwania, to może to zapewnić, a jak nie - to jest to świetna gierka żeby ją odpalić i się zrelaksować po pracy. Ładna, przyjemna, prosta i dająca fun. Tego oczekuje od 90% gier w mojej bibliotece. Jak chce czegoś "ambitnego" to sobie to rezerwuje na urlop, lub dłuższy weekend.

Przepraszam, ale się dobrze bawię. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#gry #assassinscreed
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przepraszam, ale się dobrze bawię

@aircod: Jak śmiesz wydawać własne pieniądze na to co chcesz i jeszcze czerpać z tego przyjemność (°°

Miłej gry miras!
  • Odpowiedz
@aircod: Ja odpuszczam. Chciałem Japonie z fajną historią, a dostałem Valhalle tylko gorszą od której się odbiłem po 30h.

Zresztą jak sam Rock w recenzji mówi, że go gra znudziła, a potrafił godzinami łazić w Fallout76 albo w poprzednich Assasynach to jednak coś znaczy. GOL też dał 6/10 gdzie od ich recenzji zawsze się odejmowało 2 punkty. Najbardziej mnie śmieszą oceny na Metacritic rzędu 8-9/10 XD

Nie wróżę tej grze
  • Odpowiedz
@bartekppp: Akurat patrząc na polskie recki np. Rocka, NrGeeka czy Tvgry mam wrażenie że u nas są aż zbyt krytyczne jakby bali się podpaść. Nie ma co ukrywać że wokół gry jest tyle hejtu że nie ważne jakbyś nie uzasadnił swojej opinii zostaniesz zjedzony wystawiając jej dobrą recenzje. Takie Tvgry jest ogólnie w kiepskiej sytuacji po odejściu starej ekipy i w ich przypadku najbardziej mam wrażenie że Paluszak czepiał się
  • Odpowiedz
@ladykagami: ale tu nie trzeba ogladac zadnych recek, tylko gameplay. Skradanka z niedzialajaca mechanika skradania. Walka skopana, przeciwnikow mozna zaklikac. AI przeciwnikow lezy, czekaja na twoj cios. Do tego pay to win i nie dokonczona historia jednego z bohaterow. Tzn dokonczona w platnym dlc. I to wszystko w sinlge player. xD
  • Odpowiedz
@aircod: ja osobiście w takich wypadkach kiedy jestem mocno zmęczony po pracy i mózg pracuje na wolnych obrotach to odpalam jakiś podcast albo film.

Jeszcze swego czasu grałem w Red Dead redemption 2 powoli dla odmóżdżenia. Jednak teraz teraz nie chce mi się za bardzo grać w gry gdzie trzeba biegać od punktu A do punktu B z czego na samym końcu i tak się nic nie wyniesie.
  • Odpowiedz
@aircod: Jakim cudem 10-15lat temu chłopy po pracy byli w stanie siąść do gier ambitniejszych niż te dzisiejsze AAA slop-gierki? Usprawiedliwiacie gówniane gry, bo nie chcecie, żeby wam odebrać growego "romperka" po robocie.
Jak nie potrafisz zorganizować czasu i nie lizać ścian w grach, skoro masz problem z graniem w lepsze gry "bo wymagają za dużo", to już twój problem.
  • Odpowiedz
@Pietruszkowe_Pole: 10 lat temu wyszedł Wiedźmin 3, który nie jest wymagający. 15 lat wyszedł AC Brotherhood, który nie był wymagający.

Zresztą co ty się d----------z do innych. Ja kocham patrzeć na excela przez 12h z przerwą na jedzenie i kibel, a wielu nie czai jak można grać w Europę Universalis 4 tworzą piękny napis Burgundy.
  • Odpowiedz
@aircod Baldur i Soulsy to nie są gry na 2000H, a co najwyżej 60-80. Do tego Soulsy nie wymagają mega skupienia (szczególnie, jak masz doświadczenie w gatunku), BG3 tak samo- ustawiasz niższy poziom trudności i tylko słuchasz dialogów. Jeśli już natomiast spędzasz nad gra te 50H to lepiej spędzić nad czymś ciekawym, niż kolejna marna kalka poprzedniczki
  • Odpowiedz
@aircod: Jest dużo innych łatwych i lepszych gier, za mniejsze pieniądze. To ja nw po co wybierać akurat tego assasina który jest do bólu generyczny niejaki i zrobiony taśmowo przez ludzi bez żadnej pasji do gier. Ten assassin jest po prostu średnią i bardzo nudną grą.
  • Odpowiedz