Aktywne Wpisy

MonazoPL +118
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
vieniasn +105
lodówki z wifi no ludzie kochani czego korpo nie wymyśli byle sojaków naciągnąć

#aliexpress #dpd #kurier #zakupyzchin #zakupyzaliexpress #alipaczka
źródło: 93ce08fe85
PobierzTo przesyłka krajowa nadana w Polsce. Wraca więc do polskiego nadawcy.
A przy okazji, nie ma opcji aby pomylili miejscowości. Musiał być błąd w adresie na etykiecie.
A adres ma mieć
W DPD po kontakcie z kurierem dostałem info, że jest pomylona miejscowość i nie przekierują tego od tak, bo musi to zmienić magazyn na inną miejscowość, a wtedy zabierze inny kurier, który jeździ w moje rejony.
Ogólnie będzie ciężko. Teoretycznie potem pośrednik odeślę to do Chin
Pozostaje założyć spór, na Aliexpres i próbować im udowodnić, że nie dostałeś przesyłki. Dla nich status doręczona, to doręczona, a czy do kupującego, sprzedawcy, czy pośrednika nie ma większego znaczenia.
Ewentualnie jak się nie uda ze spodem, to pozostaje Chargeback.
Jutro tam przedzwonie co odwalili...
DPD to nie interesuje. Nadawca (czyli polski pośrednik) z----ł adres, więc musi opłacić ponowne doręczenie.
DPD po prostu zwróci przesyłkę pośrednikowi, a ten musi zabulić za zwrot.
@Gumispam:
przeciez tam nie ma danych, ktore beda na przesylce..
W przypadku ASS, sprzedawca nie wysyła towaru do odbiorcy, lecz do pośrednika. Pośrednik rozlicza cło i VAT, a następnie nadaje przesyłkę już jako paczkę krajową.
Formalnie więc przesyłka nadana przez sprzedawcę i odebrana przez kupującego, to dwie różne przesyłki.
@pcela:
ale to sprzedawca moze edytowac dane adresata i jednoczesnie te zmienione dane nie widoczne w adresie dostawy ktory ty widzisz (byc moze serwis ma inny wglad, ale ty jako klient widzisz adres jaki ty podales, a nie jaki podal sprzedawca).
Jak się zakończyła sprawa? U mnie "kurier miał nieudaną próbę doręczenia i przekazał paczkę do najbliższego punktu pickup". Nie dostałem żadnej wiadomości i paczka wróciła sobie do polskiego pośrednika. Na aliexpress chińczyk widzi status "dostarczona" i walczę w sporze, że na pewno nie do mnie.
#aliexpress #dpd
A jakim cudem u Ciebie jest dostarczona jak wróciła do pośrednika?
Na aliexpress ma status "delivered", a tak naprawdę dostała nr przesyłki zwrotnej i wróciła. Niestety tak działa automat na aliexpress.
Otworzyłem spór i aliexpress oczekuje od sprzedającego kolejnych dowodów, że to doszło do mnie, więc może odzyskam pieniądze.