Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +140
#antykapitalizm #antynatalizm #zwiazki #ekonomia
Tl;dr 10-15% polaków (zakładając same szczęśliwe związki) jest w stanie siebie zastąpić.
Dokładając dane o rozwodach:
Tylko około 1% par w Polsce jest w stanie wspólnie wychować dwójkę dzieci w sposób zapewniający im godne życie, biorąc pod uwagę aktualne dane dotyczące dochodów, rozwodów i oczekiwań społecznych.
Ile
Tl;dr 10-15% polaków (zakładając same szczęśliwe związki) jest w stanie siebie zastąpić.
Dokładając dane o rozwodach:
Tylko około 1% par w Polsce jest w stanie wspólnie wychować dwójkę dzieci w sposób zapewniający im godne życie, biorąc pod uwagę aktualne dane dotyczące dochodów, rozwodów i oczekiwań społecznych.
Ile

Michael_Jackson_ +1045

źródło: 85468ca03cc2feb645be1f824a7b
Pobierz
Uprzedzając - zanim powiecie ze to nieuczciwie itp, to dodam ze to duże, międzynarodowe korpo też było nieczuciwe wyzyskujac ludzi ile się da i nie zbiednieja od tego.
#praca #prawo #pracbaza #korposwiat
@pepepanpatryk: przecież za okradanie korporacji jest dobra karma.
i z tego co kojarzę to można aktualnie ciągnąć zwolnienie lekarskie po okresie wypowiedzenia, ale niezbyt pamiętam szczegóły. trzeba poczytać.
L4 można ciągnąć do 6 miesięcy po ustaniu stosunku pracy, ale okres zwolnienia nie może się zacząć później niż 30 dni od daty końca zatrudnienia. Najlepiej to rozpocząć L4 w kilku ostatnich dniach pracy.
Nie zgadzać się na porozumienie stron! Jeśli to likwidacja stanowiska, to należy
@pepepanpatryk: aha czyli korpo jest nieuczciwe to pojde na 3 miesiace na l4 z ktorego 2 pokryje podatnik xD
Co prawda za to grozi wrzucenie na czarną listę HR jeśli taka faktycznie istnieje i do większość korpo już nie wejdzie ale ja w to nie wierzę że faktycznie istnieje
Nie zrozum mnie zle ale ja bym uczyl jak najgorzej i bral zwolnienia plus na problemy mentalne ile sie da(mobbing, harassment to slowa ktore korpo nie lubi czytac).
Niech sobie zatrudnia hindusow i zobaczymy za pol roku. Hindusi nie maja litosci ani dla korpo ani dla swoich nastepcow. Wiem co pisze bo moja
Najlepszy moment na zajście w ciążę i nie żartuje
@pepepanpatryk: to powinno być scigane karnie. Niech idzie na zwolnienie i pokaże im fucka.
@Gensek: W Natwescie już dawno dostali wypowiedzenia i odprawy, tutaj dopiero mają dostać ( ͡º ͜ʖ͡º)