Wpis z mikrobloga

U różowej w pracy od jakiegoś czasu chodzą plotki o zwolnieniach. Duże korpo, bank z rekordowymi w tym roku zyskami, przenoszą dział do hindusów ( ͡° ͜ʖ ͡°) od kilku miesięcy różowa i jej zespół szkoła hindusów wiedząc że zabierają im robotę. tak się zastanawiam czy jeżeli ktoś przed otrzymaniem wypowiedzenia (indywidualne lub grupowe) pójdzie na L4 to da się jakoś przedłużyć ten czas zanim się otrzyma wypowiedzenie? Tak ze np. Różowa posiedziałaby na L4 3 miesiące a później 3 na wypowiedzeniu czy raczej bez szans?

Uprzedzając - zanim powiecie ze to nieuczciwie itp, to dodam ze to duże, międzynarodowe korpo też było nieczuciwe wyzyskujac ludzi ile się da i nie zbiednieja od tego.

#praca #prawo #pracbaza #korposwiat
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zanim powiecie ze to nieuczciwie itp, to dodam ze to duże, międzynarodowe korpo też było nieczuciwe wyzyskujac ludzi ile się da i nie zbiednieja od tego.

@pepepanpatryk: przecież za okradanie korporacji jest dobra karma.

i z tego co kojarzę to można aktualnie ciągnąć zwolnienie lekarskie po okresie wypowiedzenia, ale niezbyt pamiętam szczegóły. trzeba poczytać.
  • Odpowiedz
  • 33
@pepepanpatryk jeżeli jesteś na L4 i odmawiasz kontaktu, to jeżeli nie dasz się podejść, jesteś nietykalny. Będą musieli zwolnić, jak różowa stawi się do pracy.
L4 można ciągnąć do 6 miesięcy po ustaniu stosunku pracy, ale okres zwolnienia nie może się zacząć później niż 30 dni od daty końca zatrudnienia. Najlepiej to rozpocząć L4 w kilku ostatnich dniach pracy.
Nie zgadzać się na porozumienie stron! Jeśli to likwidacja stanowiska, to należy
  • Odpowiedz
Uprzedzając - zanim powiecie ze to nieuczciwie itp, to dodam ze to duże, międzynarodowe korpo też było nieczuciwe wyzyskujac ludzi ile się da i nie zbiednieja od tego.

@pepepanpatryk: aha czyli korpo jest nieuczciwe to pojde na 3 miesiace na l4 z ktorego 2 pokryje podatnik xD
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: ciekawi mnie czy tak jak dawali sie(w tym Twoja) wyciskac to tez przyloza sie do nauki?
Nie zrozum mnie zle ale ja bym uczyl jak najgorzej i bral zwolnienia plus na problemy mentalne ile sie da(mobbing, harassment to slowa ktore korpo nie lubi czytac).

Niech sobie zatrudnia hindusow i zobaczymy za pol roku. Hindusi nie maja litosci ani dla korpo ani dla swoich nastepcow. Wiem co pisze bo moja
  • Odpowiedz