Aktywne Wpisy

Afrobiker +544
#heheszki #systemkaucyjny #polska
Pamiętacie wczorajszą butelkę o pojemności 3,01 litra? No to dzisiaj wjeżdżają całe na biało kartoniki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Pamiętacie wczorajszą butelkę o pojemności 3,01 litra? No to dzisiaj wjeżdżają całe na biało kartoniki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: temp_file8717693924554522658
Pobierz
piotre94 +669

• Państwo gnębi rodziny podatkami.
• Koszty życia lecą w kosmos.
• Kultura pracy nie pozwala łączyć kariery z rodziną.
Potem ci sami ludzie będą płakać, że brakuje rąk do pracy, ZUS się sypie i kto im emeryturę zapłaci.
Ale nie, lepiej cisnąć narrację, że “nie stać mnie na dzieci, ale na nowego iPhone’a zawsze się znajdzie”. 🤡
#dzieci #demografia #gospodarka #polska #takaprawda
Opodatkowanie w Polsce jest niskie w stosunku do reszty europy i krajów bardziej rozwiniętych.
@Dxtr4:
@hans211: Na ziemiach odzyskanych było w opór terenu, murowanych budynków w doskonałym standardzie i w ogóle pompa osiedleniowa za grosze.
@hans211: No tak średnio, bo wtedy było za prawie darmo i z aktem notarialnym, a dzisiaj wszystko ma właściciela prywatnego który natychmiast cię dojedzie za kręcenie się po jego posesji.
Co zresztą pięknie widać po depopulacji warmińsko-mazurskiego czy Pomorza Środkowego. Gdy było za darmo to przyjechały miliony ludzi i się rozmnażali, a jak trzeba
w 47 40 latek wracał z pola/fabryki smrodu to co miał robić? z nudów chędożył żonę i cała aarmia tamtych gówniaków to duża część niechciane wpadki
No i dojazd ostatnich 5 kilometrów wygląda tak:
źródło: maxresdefault (1)
Pobierz@lavinka: Ja Warmianin, do jednostki mam rzut beretem (tutaj jest w każdym mieście prawie), taniej ziemi brak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tzn. tańsza niż na Kujawach ale nie nazwałbym 50k/ha tanim jak barszcz, po prostu jest trochę tańsza.
@pamareum: Nie mam pojęcia, jak dla mnie to powinno się wydarzyć już lata temu, ale widzę że powoli zaczynają wymierać mieszkańcy, a dotychczasowi się przeprowadzają do powiatowego albo do dzieci (które też ulegają ogólnokrajowej gorączce betonowej że nieruch to jednak nieruch xD)
Obserwuję z ciekawością, co jakiś czas pojawia się jakiś 100-150 letni
@PfefferWerfer byś nie kombinował z ETF tylko skupował te włości, stał się lokalnym szlachcicem i wynajmował na doby jakby popytu lokalnego nie było (fantazja mnie poniosła)
Jestem synem tej ziemi i mam obowiązki wobec niej, wobec tych osadników z 1945 którzy zasiedlali pustostany i ich nie remontowali przez 80 lat, wobec tego pałacu niemieckiego rodu szlacheckiego który zamieniono w PGRowską oborę. Ja mogę się przeprowadzić, ale Warmia będzie leżeć tam gdzie leży i nie uciekniemy od tego więc dobrze by było gdyby warmińskie
źródło: hq720
Pobierz