Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kolega_Muminka +88
Powiem wam Frenowie, że chyba jestem idiotą. Poszedłem do sklepu nie dla idiotów i znów próbowali mnie w jajo zrobić.
Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.
Pojechałem więc
Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.
Pojechałem więc
źródło: IMG_5757
Pobierz

@Ambessa: a co, myślisz że nieodebranie urzędowego pisma rozwiązuje sprawę? xD
@Ambessa: Doucz się, że pismo dwukrotnie nieodebrane uważa się za doręczone ze wszystkimi tego skutkami. Może Ci się przyda, gdy kiedyś dostaniesz pozew albo będziesz się rozwodzić... A do jednostki wojskowej mogą Cię mimo nieodebrania siłą poprzez policję doprowadzić i do tego wlepić dość wysoką grzywnę. Inna sprawa, że powoływać mogą na ćwiczenia wielokrotnie, na ćwiczenia krótko- lub długotrwałe. Maksymalny
@projektant_doktorant: Doucz się bo nie ma czegoś takiego
Edit: dobrze rozumiem że jak pierwsza próba doręczenia była np 1 lutego, to finalnie zostanie potraktowane jako doręczone 15
@Ambessa:
A przypadkiem nie jest tak, ze mają domniemanie doręczenia?
@projektant_doktorant: z mojego doświadczenia, niektóre jednostki tylko szukają pretekstu żeby jak najwięcej rezerwistów odesłać do domu z powodów zdrowotnych. Jak wezwali mnie w zeszłym roku, to prawie każdy po kolei słyszał, że jest czasowo niezdolny i do domu, może z 10-20% wezwanych zostało w jednostce. Nie mają ani ludzi ani kasy żeby wyszkolić setki tysięcy rezerwistów, ale że
Jakie zaczęło się? Przecież we wszystkich mediach trąbią, że chcą przeszkolić 200 tys. rezerwistów w tym roku, wezwania idą regularnie od zeszłego roku, ja dostałem wezwanie w grudniu 2024 z terminem stawienia się na połowę lutego. Stawiłem się w jednostce, zjadłem śniadanie na koszt MONu, rzuciłem papier od mojego lekarza rodzinnego, że choruję przewlekle na nadciśnienie (jak połowa facetów w moim wieku), obejrzał mnie lekarz w jednostce, po czym zwolnił