Wpis z mikrobloga

jakie buty kupić? szukam ubioru na pierwszy motur. Szuka czegoś co nie będzie wyglądało jak kostium zawodnika a jednocześnie będzie bezpieczne dla nóg i będzie można w tym normalnie chodzić. W sumie to nie wiem czego potrzebuje bo niedawno zacząłem robić kat A. Motur jaki planuję to coś w stylu bmw f650 czyli takie funduro. Oczywiście nie za miliony bo musze też kupić jakąś kurtkę (?) na lato
#motocykle
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@giermek: Po pierwsze za kostkę. Po drugie motocyklowe średnio się nadają do chodzenia, najwyżej krótkie dystanse, albo przesiedzieć w pracy.
  • Odpowiedz
@giermek: ja mam Shima exo Vented i po dwóch sezonach moge powiedzieć tyle ,że są super wygodne , jeśli chodzi o buty na moto,inna sprawa czy są bezpieczne, noski niby plastikowe, ale plastyczne, generalnie wolałbym nie sprzwdzac czy urwie mi w nich nogie ;p ale śmigam, bo nadają się na kulanie km po zejsciu z rumaka. może wiecej zaufanie zdobędzie wersja edge, wydaje się podobna
  • Odpowiedz
@giermek: Buty sugeruję wybierać spośród zagranicznych marek. Sugeruję Ci przejrzeć ofertę Icon, Forma, Modeka i Gaerne. Pamiętaj aby je wcześniej zmierzyć, ponieważ rozmiarówka butów motocyklowych może Cię zadziwić. Niby ten sam rozmiar, a każdy inny (dla mnie Rebelhorn - 41, Gaerne - 43, Forma 44, Icon 43.5, Alpinestars 43 - jakoś tak to szło, ale to z pamięci piszę).

Prędzej czy później i tak kupisz krótkie buty. Większość z nich
  • Odpowiedz