Wpis z mikrobloga

Pośrednicy nieruchomości się obsrali o stronkę stworzoną przez jakiegoś wykopka - nowe nie znałem.

Chcesz kupić pralkę, lodówkę, telefon, samochód? Przecież wystarczy napisać maila kilku sklepów/pojechać do ich salonu i zapisywać w excelu ¯\(ツ)/¯

Źródło: https://www.linkedin.com/posts/wojciech-gil_moja-opinia-na-temat-jawno%C5%9Bci-cen-mieszka%C5%84-activity-7308061627411525632-I_bY

#nieruchomosci #hehszki
SatanWasaBabyboomer - Pośrednicy nieruchomości się obsrali o stronkę stworzoną przez ...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
@Satan_Was_a_Babyboomer

To skoro to tak działa, że wysyłasz maial i masz odpowiedź z cenami - to po co wysyłać maile, czemu tego nie ma na stronie? Bo cytuje "nie zbudujemy bazy klientów" - a od kiedy pytanie o ceny kwalifikuje to statusu klienta?...
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne: Moim zdaniem stronka trafiła w punkt! Skoro taki pepper działa i społeczność wrzuca promocje/okazje to analogicznie taki deweloperuch może mieć rację bytu.

PZFD powinno w tym momencie rozbić bank (skoro i tak rekomendują jawność cen) i napisać do autorów z prośbą o podpięcie się pod ich systemy CRM i publikowanie cen na deweloperuchu - zawsze to kilkanaście tysięcy złotych zaoszczędzonych na rynekpierwotny czy otodom.
  • Odpowiedz
@Marekexp bo on pewnie jest tym co na te maile odpisuje a to co tam na linkedin wpisane to sobie robi na boku, pośrednicy często zajmują się robieniem zdjęć inwestycji czy jakimś innym gownem aby zarobić trochę grosza
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: co to znaczy, że ja mam być w bazie jakiegoś handlowca. Ja nie chce nigdzie być lol

Co mu da, że będę w bazie jak już kupię mieszkanie, albo stwierdzę, że w sumie na żadne mnie nie stać. Będzie kolejnym kimś kto mi n--------a spam przez telefon i maile. A na takich dzbanów nic nie działa, nawet jak numer zablokujesz to karty zmieniają xD
  • Odpowiedz