Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi dlaczego ci ludzie popierający Mentzena (w największym procencie młodzi mężczyźni) są tak bardzo odklejeni od rzeczywistości? Rozumiem że to głównie wieś, skrajni katole, incele, trolle, spamerzy, wrogowie kobiet czy po prostu osoby najmniej inteligentne w Polsce, ale zawsze jest to samo. To już po prostu nudne. Pojawi się sondaż pokazujący trend w którym Trzaskowski jest zdecydowanym liderem (10 procent więcej niż ten na drugim miejscu, a zarazem zwycięzca II tury), to oni taki sondaż próbują wyśmiewać, mówią że to fałsz, propaganda, oszustwo, że przecież nikt go się pytają nie popiera Trzaskowskiego". Nie wiem kim są ci ludzie i co siedzi w ich głowach (bo że nie jest to rozum jest pewne). Dlaczego nie chcą zaakceptować rzeczywistości, że prezydentem Polski 1 czerwca zostanie Trzaskowski?
#polska #polityka #wybory #sondaz #konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #ankieta #wyboryprezydenckie #bekazpodludzi #trzaskowski

Dlaczego fani Mentzena i Konfederacji są tak bardzo odklejeni?

• Zostali zmanipulowani? 22.9% (11)
  • Żyją w swoim świecie, swojej bańce informacyjnej? 77.1% (37)

Oddanych głosów: 48

• 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shirisi682 czy ja wiem, elektorat Mentzena to obecnie młodzi mężczyźni niezależnie od wykształcenia, miejsca zamieszkania, zawodu, aktywności seksualnej, stosunku do religii, to o czym piszesz może było w 2019 roku gdy mieli 7 % poparcia, dziś poparcie dla Konfy/Mentzena to przejaw buntu, bycia na przekór i zniechęcenia klasą polityczną jako taką, Konfa jest jedyną partią, która jak dotąd w ostatnich 10 latach nie była u władzy. Są to podobni ludzie co
  • Odpowiedz
  • 0
@galicjanin: A myślisz że ile Konfa/Mentzen mają REALNIE poparcia? W Krakowie po ostatnich wyborach (kilka dni temu) uzyskali nie wiele więcej niż Partia Razem Zandberga bo 10 procent. Zobacz sondaże z października 2023. Mieli mieć 13-15 procent, a skończyli na 7. Teraz tak źle nie będzie, ale fantazją jest wierzyć w 15+ dla Konfy. Owszem bezpośrednio u władzy nie byli, ale kolegują się coraz bardziej z PiSem bo liczą na
  • Odpowiedz
@shirisi682 do drugiej tury wyślizgnie się koniec końców Batyr, ale jednak Mentzen będzie miał raczej mocne 3 miejsce. Właśnie stawiam na jakieś kilkanaście %. To wybory uzupełniające do Senatu, niższa frekwencja, więc jest to niemiarodajne. Ludzie którzy chcą na nich głosować, a nie interesują się zbytnio polityką nie widzą tego, jak też ich poglądów, liczy się to, że jako jedyni jak dotąd nie byli u władzy, że skończą koniec końców kako
  • Odpowiedz
  • 0
@galicjanin: Pewien jestem że niska frekwencja nie jest na niekorzyść Konfy. Wprost odwrotnie (w wyborach 2023 była największa w historii frekwencja i właśnie wtedy Konfa skończyła na 7 procentach). A pamiętasz wybory Europejskie? Bardzo niska frekwencja, a wtedy Konfa osiągnęła sukces bo ponad 10 procent. Już bardziej PiSowcy poszli głosować w Krakowie (bo emeryci i tak nie mają co robić), a wyborcy Platformy w dużej mierze zostali w domu. I
  • Odpowiedz
@shirisi682: w ogóle to nieironicznie powinieneś (jak serio chcesz wiedzieć) obejrzeć początek wykładu na którym Mentzen potem przywołuje swoją sławną 5 konfederacji: https://www.youtube.com/watch?v=ev1YBU86aHU tam dokładnie tłumaczy dlaczego celowali na początku (przed wejściem do Sejmu) w elektorat skrajnie prawicowy i szurski, i dlaczego Korwin mógł robić to co robi (w skrócie - budowanie świadomości i małe gainy % poparcia poprzez skrajne poglądy, przy jednoczesnym budowanie elektoratu negatywnego, ale ta formuła wyczerpuje
Xinnoth - @shirisi682: w ogóle to nieironicznie powinieneś (jak serio chcesz wiedzieć...
  • Odpowiedz
  • 0
@Xinnoth: W wyborach uzupełniających do Krakowa kandydat Konfy uzyskał niewiele więcej niż kandydat Partii Razem. Do jakiego centrum? Więzienie za aborcję to centrum? Konfederacja nawet do prawicy nie chce przejść (obecnie są skrajną prawicą), a co dopiero do centrum. PiS robi podobny błąd, bo zamiast celować w elektorat rozsądny i umiarkowany to skręcają jeszcze bardziej w prawo w stronę Konfy. Dziwna polityka, bo jak tak dalej to naprawdę Koalicja Obywatelska
  • Odpowiedz
@shirisi682: w skrócie - widzę, że żyjesz nadal w 2018 r. i wszystkie Twoje poglądy o Konfederacji są ugruntowane na tamtym czasie, opiniach Korwina i Brauna, czyli nie chcesz odpowiedzi na to pytanie i szukasz zaczepki/pocisku na elektorat konfederacji co jeszcze bardziej go napędza. Polecam wyjście z echo-chambera anty-konfederacji bo ani nie wiesz co krytykujesz ani nie wiesz jakie obecnie ma postulaty konfederacja. Jeszcze raz gorąco zachęcam do filmiku powyżej
  • Odpowiedz
@shirisi682 sondaże wcześniej sugerowały zwycięstwa Komorowskiego, Trzaskowskiego, Bidena, Clinton i na pewno nie tego typa z Rumunii, który dostał bana. Jak to usprawiedliwili "kandydat manipulował zasięgami w social mediach, co jest niedemokratyczne, a niedemokratyczny kandydat nie może być dopuszczony do wyborów xDDD.
  • Odpowiedz
  • 0
@notBart: To się właśnie nazywa ODKLEJENIE, czyli że jakiś odklejeniec Konfederacji powie że sondaże sugerowały zwycięstwo Bidena. Sondaże były wyrównane jeśli chodzi o Trumpa i Bidena (w części wygrywał Trump), a w przypadku Komorowskiego to było na zasadzie kandydat znany (Komor) i nieznany Duda (w tym przypadku wszyscy są znani więc ta nierówność zanika), po drugie Komorowski olał tamtą kampanię, był nudny jak Biden, a do tego to było po
  • Odpowiedz
  • 0
@Xinnoth: Żyję tym co jest obecnie. Obecnie poglądy Konfederacji się nie zmieniły. Byli skrajni i są skrajni, a po prostu lepiej maskują to co mogłoby ich jeszcze bardziej pogrążyć w oczach wyborców. Z Konfederacji się wyrasta. Teraz się z tego śmiejesz, ale sam przyznasz mi kiedyś rację.
  • Odpowiedz
@shirisi682 powiedzmy że jestem Putinem i chcę żeby patriota Trzaskowski nie wygrał tylko prorosyjski pisior. Zaczynam promować Trzaskowskiego który dostanie zakaz startu w wyborach (bo tak w Rumunii było)
  • Odpowiedz
  • 0
@notBart: Odwrotnie. Promuje się tego który ma wygrać. Nie twórz własnego świata i własnych fantazji. Nie warto. W Rumunii był promowany w mediach społecznościowych kandydat pro rosyjski i zawsze się tak robi.
  • Odpowiedz
@shirisi682 w sensie w Rumunii wystarczy zrobić kampanię na tiktoku przez 3 dni żeby zostać prezydentem?
Ja szczerze mówiąc sobie tego nie wyobrażam. Elementy hipnozy tam były?
  • Odpowiedz